Erhverv

Stort dealsite gik konkurs: Nu er ejeren endt i ny økonomisk nedtur

Peter Post Lundsgaard tabte alt og blev truet med tæsk, da hans dealsite, Dagens Bedste, gik konkurs.

Peter Post Lundsgaard var ejer af tilbudssiden Dagens Bedste, der i oktober 2015 gik konkurs. Foto: Steen Wrem.

Kunderne var rasende, og leverandørerne følte sig snydt, da det kendte danske dealsite Dagens Bedste i oktober 2015 pludselig gik konkurs.

Ejer og direktør Peter Post Lundsgaard blev hængt ud som svindler, udsat for trusler om tæsk og måtte sætte familiens villalejlighed i Hellerup til salg. Nu er konkursen i Dagens Bedste endt i en ny økonomisk nedtur for den tidligere ejer.

Peter Post Lundsgaards private holdingselskab, PPPL ApS, har indgivet konkursbegæring, viser en meddelelse i Statstidende. Det sker, efter at konkursen i Dagens Bedste kostede Peter Post Lundsgaard et tocifret millionbeløb.

Advokat Nicolai Dyhr er udpeget som kurator i sagen. Han er også ansvarlig for behandlingen af konkursboet efter Dagens Bedste.

»Der er ikke tale om en personlig konkurs. Det er Peter Post Lundsgaards holdingselskab, som ejede alle driftsaktiviteterne i Dagens Bedste, der nu er begæret konkurs,« siger Nicolai Dyhr.

Peter Post Lundsgaard har en fortid som medejer og direktør i it-firmaet Jubii. Men tiden i Dagens Bedste var tumultarisk, og regnskaberne for han og hustruens holdingselskab var præget af ulovlige aktionærlån og manglende overholdelse af bogføringsloven.

Dagens Bedste var et af de største dealsites herhjemme og stod også bag en række andre tilbudssider, bl.a. Mydeal.dk og Megarabat.dk. Selskabet tjente millioner, men blev så pludselig - den 9. oktober 2015 - begæret konkurs.

Kort forinden havde en række leverandører fortalt, at Dagens Bedste ikke betalte dem for de varer, de leverede. Leverandørerne valgte derfor at stoppe samarbejdet med Dagens Bedste, hvilket betød, at mange kunder stod tilbage med ubrugelige værdibeviser.

Allerede kort efter konkursen udtalte Peter Post Lundsgaard, at han og familien var tæt på personlig bankerot.

»Vi har ingen indtægter, og jeg aner ikke, hvad man gør i sådan en situation. Vi har ejet alting sammen og hæfter solidarisk, og nu vi har ingen kreditkort, der virker. Så vi kan ikke gå ned i Netto og købe ind. Derfor er vi rimelig meget på skideren,« sagde Peter Post Lundsgaard til Jyllands-Posten.

Få uger efter konkursen i Dagens Bedste genopstod deal-sitet med nye ejere. I spidsen for det nye selskab stod forretningsmanden Jens Michael Jakobsen, der er barndomsven med Peter Post Lundsgaard. Men også dette selskab gik konkurs.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Peter Post Lundsgaard.

BRANCHENYT
Læs også