Erhverv

Bownty med millioner af kunder er gået konkurs

Oplevelsesguiden Bownty har indgivet konkursbegæring. Medstifter arbejder på at føre virksomheden videre.

Bownty har hovedsæde i København. Virksomheden er en såkaldt oplevelsesguide, der formidler lokale oplevelser og deals til forbrugere i over 1.000 europæiske byer. Screenshot.

Det danske it-firma Bownty, der samler tusindvis af deals fra forskellige hjemmesider ét sted, lignede et gedigent iværksættereventyr.

På få år voksede firmaet til en af de største aktører i Europa og fik senest en investering på 25 mio. kr. fra en række prominente investorer.

Men masser af kunder og store investeringer var ikke nok. Højst opsigtsvækkende har Bownty indgivet en konkursbegæring. Det bekræfter medstifter Palle Ladbye-Hansen og venturekapitalfonden Seed Capital, der var med til at skyde millioner i virksomheden.

»Markedet voksede desværre aldrig, som vi havde håbet. Teamet har leveret en solid indsats og lagt meget blod, sved og tårer i Bownty, så det er selvfølgelig ærgerligt, at det ikke lykkedes,« siger Lars Andersen, general partner i Seed Capital og medlem af Bowntys bestyrelse.

Bownty har hovedsæde i København. Virksomheden er en såkaldt oplevelsesguide, der formidler lokale oplevelser og deals til forbrugere i over 1.000 europæiske byer.

Et kig på selskabets regnskaber viser, at ejerne ad flere omgange har måttet tilføre Bownty penge. Det seneste årsregnskab viser et underskud på 9,5 mio. kr.

Medstifter Palle Ladbye-Hansen vil ikke sige noget om konkursen.

»Der er pt. en igangværende forhandling/proces om overtagelse af aktiverne af Bownty. Derfor kan jeg endnu ikke udtale mig om situationen,« skriver han i en mail til Finans.

Bownty kort fortalt
  • Bownty blev stiftet i marts 2011. Selskabet har hovedsæde i København.
  • Bownty er en oplevelsesguide, der samler deals fra hundredvis af udbydere ét sted. Selskabet er til stede i otte europæiske lande.
  • Det er gratis for brugere at benytte Bownty. Bownty får kommission fra de dealsider, der står bag tilbuddene, og som er en del af Bowntys univers.

Kort før konkursbegæringen skiftede Bownty ApS navn til det anonyme Selskabet af 05.03.2011 ApS. Derudover har Palle Ladbye-Hansen oprettet et nyt selskab under navnet Bownty.com ApS.

Ifølge advokat Anders Hoffmann, der er udpeget som kurator i sagen, påvirker konkursen i Bownty ikke selskabets kunder. Det skyldes, at Bownty ikke selv sælger deals, men blot formidler kontakten mellem brugerne og de enkelte dealsites.

»Indtil videre koncentrerer bobehandlingen sig om en mulig overdragelse af det konkursramte selskabs virksomhed,« siger Anders Hofffmann.

Konkursen i Bownty kommer godt et år efter, at stifter og daværende direktør Steffen W. Frølund i maj 2016 forlod virksomheden. Det skete på grund af uenighed om den fremtidige strategi.

Udover Seed Capital tæller ejerne af Bownty bl.a. den engelske investeringsfond Howzat Partners, der bl.a. har været med til at opbygge guidesider som Trivago og Cheapflights.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også