Erhverv

Ejer risikerer straf: Kunder mister 20 mio. kr. efter dealsites konkurs

Kunder og leverandører har 20 mio. kr. i klemme i konkursboet efter Dagens Bedste. Den tidligere ejer slipper måske ikke ustraffet.

Peter Post Lundsgaard var ejer af tilbudssiden Dagens Bedste, der i oktober 2015 gik konkurs. Foto: Steen Wrem.

Der bliver med al sandsynlighed ingen penge til de flere tusinde kunder og leverandører, som har millioner i klemme i konkursboet efter dealsitet Dagens Bedste.

For godt halvandet år siden gik dealsitet, der var et af landets største, pludseligt konkurs. Det efterlod tusindvis af kunder med ubrugelige værdibeviser, som de havde betalt for, og leverandører, der manglede at blive betalt for deres varer.

Med sig i faldet tog Dagens Bedste en gæld på godt 20 mio. kr., som både kunder og leverandører formentlig må kigge langt efter. Det siger kurator Nicolai Dyhr, der stadig er i gang med at behandle konkursboet.

»Der er med stor sikkerhed ingen penge til kreditorerne,« siger Nicolai Dyhr, der forventer at afslutte sagen inden længe.

Dagens Bedste, der også stod bag en række andre tilbudssider, var ejet af iværksætter Peter Post Lundsgaard. Han har en fortid som medejer og direktør i it-firmaet Jubii, inden han kastede sig over dealbranchen - med stor succes.

Dagens Bedste tjente millioner, men blev i oktober 2015 begæret konkurs. Peter Post Lundsgaard tabte et tocifret millionbeløb på konkursen, viser et regnskab fra hans private holdingselskab PPPL ApS. Tabet betød, at han for få uger siden måtte begære sit holdingselskab konkurs.

Når sagen om Dagens Bedste endnu ikke er afsluttet, skyldes det ifølge kurator Nicolai Dyhr, at der er »et mellemværende« med den tidligere ejer og ledelse.

Nicolai Dyhr må ikke udtale sig om den konkrete sag. Men ifølge Finans' oplysninger risikerer dele af den tidligere ledelse i Dagens Bedste - heriblandt direktør og ejer Peter Post Lundsgaard - at blive pålagt konkurskarantæne.

Konkurskarantæne betyder, at en person i en periode – typisk to-tre år – får forbud mod at sidde i ledelsen i selskaber, hvor vedkommende ikke hæfter personligt og direkte for selskabets gæld (f.eks. i aktieselskaber og anpartsselskaber).

En person kan pålægges konkurskarantæne, hvis han eller hun har udøvet »groft uforsvarlig forretningsførelse.«

Ifølge Nicolai Dyhr er der indtil videre ikke afdækket forhold, som giver anledning til at politianmelde den tidligere ledelse i Dagens Bedste. Til gengæld er der indgivet en politianmeldelse mod det selskab, som overtog Dagens Bedste efter dealsitets konkurs.

I spidsen for dette selskab stod forretningsmanden Jens Michael Jakobsen, der er barndomsven med Peter Post Lundsgaard. Men også dette selskab gik konkurs.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Peter Post Lundsgaard.

BRANCHENYT
Læs også