Serier

Endnu en håndfuld millioner til Lyngby

Økonomisk skrantende fodboldklub bliver for syvende gang i år tilført kapital fra storaktionær og har nu modtaget over 13 mio. kr. i kontanter.

Stormvejr om Hellerup Finans
Randers´Kasper Fisker stopper Lyngbys Jeppe Kjær. Foto: Lars Poulsen

Den underskudsramte superligaklub Lyngby, der søges solgt af storaktionæren Hellerup Finans, har endnu engang modtaget et kapitalskud fra samme firma.

Det fremgår af en virksomhedsregistrering.

Hellerup Finans-topchef og Lyngby-formand Torben Jensen oplyste eller ved seneste kapitaltilførsel, at der nu ikke længere var akut behov for flere penge:

»Vi har tilført kapital nok til, at vi ikke har en presbold i forhold til at afhænde klubben her og nu. Det skal være den rigtige ejer, som kan videreføre de planer og det gode arbejde, der er lagt i klubben de sidste 2 år. Men vi fastholder forventningen om, at klubben er solgt, inden sæsonen slutter og det bidrager de sportslige resultater positivt til,« lød det d. 17. marts fra Torben Jensen i en pressemeddelelse.

Torben Jensen oplyser nu til Finans, at denne kapitaltilførsel er den sidste af de planlagte fra storaktionæren. Han ønsker ikke for indeværende at udtale sig yderligere om planerne for klubbens fremtid.

Indsprøjtningen på 3,5 mio. kr. i kontanter er den syvende i år, og bringer i alt Lyngby Boldklub op på at have modtaget 14 mio. kr. i rede penge, samt at have fået eftergivet gæld, alt sammen fra Hellerup Finans, hvis seneste regnskab selv viste kapitalmæssige udfordringer.

I lighed med de tidligere tilførsler sker den nye kapitalmanøvre til en lavere kurs end det bud, en amerikansk investorgruppe angiveligt lagde på klubben i december sidste år, og til en lavere kurs end den, en række mindre investorer betalte sidste sommer.

Hellerup Finans har dermed i løbet af foråret også sikret sig en markant forhøjet ejerandel af klubben, men altså samtidig holdt hånden under den sportsligt succesrige forretning, der ifølge seneste regnskab tabte over 1,5 mio. kr. om måneden i anden halvdel af 2016.

17:18 Ved en fejl fremgik det tidligere, at der var tale om 3, og ikke 3,5 mio. kr., i den seneste kapitaltilførsel. Artiklen opdateret med kommentar fra Torben Jensen

Læs også