Erhverv

Hurtigtvoksende kaffebar vil børsnoteres i USA

Britiske Pret A Manger kan være på vej på børsen i USA.

Hurtigtvoksende kaffebar fra Storbritannien kan være på vej i kurslisterne i USA. Foto: AP

Den britiske restaurant og kaffebar Pret A Manger vil børsnoteres i USA.

Ejerne, kapitalfonden Bridgepoint, har ifølge Financial Times hyret JPMorgan og Jefferies til at forestå en børsnotering af den hurtigtvoksende kæde, der har gjort sig selv svært populær blandt Londons kontormus, hvor den også konkurrerer med danske Joe & The Juice.

Pret, som kæden også bare kaldes, åbnede 50 nye barer/restauranter sidste år til i alt 444 og øgede omsætningen til 776 mio. pund, mens det blev til et driftsresultat på 93 mio. pund.

Pret A Manger er hovedsageligt et britisk fænomen, hovedsageligt i London, men forsøger nu at få succes i USA, hvor der ellers kan fodres svin med fejlslagne café-, juice- og restaurantkoncepter fra især udlandet.

Derudover har Pret åbnet i Frankrig, Hong Kong, Kina og Dubai.

Rejsen er ikke meget ulig den, danske Joe & The Juice er på. Juicekæden blev en succes i Danmark, rykkede til Sverige og Norge og siden London og nu også USA.

Joe & The Juice fik sidste år en amerikanske investor, der skal hjælpe firmaet med sin entre over there. Det er ifølge Financial Times også årsagen til, at Pret vil børsnoteres i USA og ikke på det britiske marked, hvor man tjener sine penge. Håbet er, at en notering i USA vil hjælpe selskabets ekspansion.

Joe & The Juice-stifter og medejer, Kaspar Basse, har tidligere fortalt, at han også sagtens kan forestille sig juicekæden i kurslisterne.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarerbranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også