Erhverv

Lars Larsens møbelkæder i historisk sats: Vil åbne 10 nye butikker på et år

Møbelkoncernen IDdesgin, der er ejet af Lars Larsen, har sat gang i en storstilet butiksoffensiv. Der er tale om det største investeringsprogram i selskabets historie.

Michael Christiansen har siden 2011 været chef for IDdesign, som satser på mange nye butikker. Foto: Jens Henrik Daugaard.

Den danske møbelkoncern IDdesign, der bl.a. står bag butikskæderne Ilva og Idemøbler, går nu for alvor i offensiven i et forsøg på at komme tættere på kunderne.

IDdesign, der er ejet af Jysk-milliardæren Lars Larsen, har netop søsat det største investeringsprogram i virksomhedens historie. I første omgang indebærer det åbningen af 10 nye bolighuse, hvoraf adskillige af dem allerede har slået dørene op.

Ifølge adm. direktør i IDdesign, Michael Christiansen, handler det om at sikre, at kunderne har gode købsmuligheder både på nettet og i fysiske butikker.

»Derfor sætter vi nu turbo på vores vækstplaner, hvor vores mål er at dække alle afkroge af Danmark samt finde interessante beliggenheder i storbyer rundt om i Europa og resten af verden, som passer til vores udenlandske koncept,« siger han i en pressemeddelelse.

IDdesign kort fortalt
  • IDdesign a/s er hovedselskab for kæderne Ilva, IDemøbler og franchisekæden IDdesign.
  • Koncernen har samlet set cirka 1.000 medarbejdere, 68 møbelhuse og en omsætning på ca. 1,7 mia. kr.
  • IDdesign er ejet af Lars Larsens holdingselskab.

I dag har Ilva syv bolighuse i Danmark og to i udlandet. Idemøbler har 37 bolighuse i Danmark og to i udlandet. Dertil kommer franchisekæden IDdesign, som driver 20 bolighuse i Mellemøsten, Spanien, Cypern og Ungarn.

Inden for de næste måneder åbner der nye Idemøbler-butikker i Helsingør, Roskilde og Silkeborg samt en ny Ilva i Esbjerg. Derudover åbner IDdesign et nyt bolighus i Qatar og i Libanon.

Den storstilede butiksoffensiv sker samtidig med, at IDdesign forsøger at vende de økonomiske udfordringer, der har tynget møbelselskabet. I regnskabsåret 2015/16 tabte IDdesign 152 mio. kr. Året før var underskuddet på 125 mio. kr.

Med den nye strategi forventer IDdesign inden for de næste to år at løfte omsætningen til næsten 2 mia. kr. og tjene godt 100 mio. kr., når alle regninger er betalt.

Jysk-ejer Lars Larsen overtog IDdesign i 2013 fra kapitalfonden Axcel og har siden måttet skubbe godt 300 mio. kr. ind i selskabet som ny kapital. Men de store millionunderskud har ikke begrænset dynekøbmandens ambitioner på vegne af IDdesign.

Således har Lars Larsen, der er Danmarks fjerderigeste med en anslået formue på 26 mia. kr., udtrykt ambitioner om, at han bl.a. gerne vil trække den danske Ilva-kæde til udlandet. Den plan er nu ved at blive realiseret.

BRANCHENYT
Læs også