Erhverv
0

Lego fejrer milepæl med rekordstor vindmølle - bygget i Lego

Lego fejrer, at koncernen er blevet 100 pct. energineutral.

Med åbningen af en havvindmøllepark har Lego nået en klimamilepæl. Det skal fejres med at bygge den største vindmølle af Lego-klodser i verden. Her ses mindre udgaver af Lego-vindmøller. Foto: Lego Group 2017

Det tog fire år og investeringer på 6 mia. kr. for Lego at nå målet om, at koncernen gennem investeringer skal være med til at producere lige så meget vedvarende energi, som den selv bruger på verdensplan.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Ifølge planerne var det egentlig først om tre år, at Lego skulle nå målet om 100 pct. vedvarende energi, men med investeringer i to store havvindmølleparker i henholdsvis Tyskland og England er målet allerede nået nu.

Det kom i stand, da Burbo Bank Extension-vindmølleparken officielt åbnede i dag ud for Liverpool. Den vil generere ren strøm til mere end 230.000 britiske hustande.

»Vi arbejder på at bidrage positivt til planeten, og jeg er virkelig begejstret over indvielsen af Burbo Bank Extension-vindmølleparken. Denne udvikling betyder, at vi nu har nået milepælen om 100 procent vedvarende energi tre år før tid. Sammen med vores partnere har vi til hensigt at fortsætte med at investere i vedvarende energi, for at skabe en bedre fremtid for dem, der skal bygge fremtiden,« udtaler Bali Padda, adm. direktør for Lego-koncernen, i en pressemeddelelse.

Det er Lego-koncernens moderselskab Kirkbi A/S, der har investeret de mange penge i de to vindmølleparker.

For at fejre, at målet er blevet nået og øge bevidstheden om betydningen af vedvarende energi, har Lego bygget den største vindmølle af Lego-klodser nogensinde.

Vindmøllen er bygget af 146.000 Lego-klodser og når en højde på 7,5 meter. Det er nok til at blive optaget i Guinness World Records, men der er stadig et stykke vej op til de 200 meter høje vindmøller i den nye engelske vindmøllepark.

Lego-vindmøllen vil fra sommeren 2017 være at finde i Legoland Windsor Resort i England.

BRANCHENYT
Læs også