Erhverv

To nye Lalandia-centre kan snart være en realitet

Parken arbejder på at lave nye Lalandia-centre i både Danmark og Sverige. Målet er at gøre Lalandia til en milliardforretning.

I løbet af 2017 kan det falde på plads, at Lalandia bliver dobbelt så stor en kæde af feriecentre. Foto: Thomas Borberg

Lalandias to feriecentre i Rødby og Billund er mere populære end nogensinde. Gæsterne vælter ind, og centrene tjener gode penge til dets ejer Parken Sport & Entertainment.

Derfor er der måske heller ikke så meget at sige til, at Parken Sport & Entertainment lige nu arbejder på at etablere et Lalandia 3 og 4 i henholdsvis Danmark og Sverige.

Det kan falde på plads snart, fortæller Bo Rygaard, bestyrelsesformand i Parken, til Finans.

»Vi arbejder på at lave et tredje center i Danmark og håber at kunne melde noget ud omkring det i 2017. Samtidig er vi ved at lave en række undersøgelser i Motala i Sverige, og udviklingen omkring et nyt center derovre kan komme til at gå hurtigere end arbejdet med et nyt center i Danmark,« siger han.

Nu er der et Lalandia i Rødby og Billund. Hvor er det så optimalt, at det nye Lalandia eventuelt skal ligge i Danmark?

»Det tredje center i Danmark skal være komplementært i forhold til de to andre. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Vi melder noget ud gennem fondsbørsen, når vi har afgørende nyt,« siger Bo Rygaard.

Parken Sport & Entertainment føler, at den står med et »vindende koncept« i Lalandia, og derfor har Bo Rygaard høje tanker om, hvor stor en forretning Lalandia kan blive.

»I 2016 omsatte Lalandia for næsten 500 mio. kr., og man kan sagtens forestille sig, at hvis der kommer yderligere to centre til, så runder omsætningen det dobbelte, altså én mia. kr,« siger han.

I juni 2013 fik Parken Sport & Entertainment godkendt planerne om at lave et outlet-indkøbscenter på op til 20.000 kvadratmeter tæt på Lalandia i Billund.

Dog er der endnu ikke blevet opført noget outlet-center. Men det er ifølge Bo Rygaard tæt på, at Parken kan løfte sløret for planerne.

»Vi melder snart noget konkret ud omkring outlet-centeret i Billund. Det kan styrke forretningen i Lalandia ved at skabe trafik året rundt,« siger han.

I fredags offentliggjorde Parken Sport & Entertainment regnskab for de første tre måneder af 2017, og det bød på både et underskud og en nedjustering for hele året.

BRANCHENYT
Læs også