Serier

Lyngby får licens til ny superligasæson - og vil af med "usmidig" revisor

Superligaklubben Lyngby har overbevist DBU om, at økonomien holder til at fortsætte i landets bedste række - men får samtidig kritik for at tale for meget med medierne. Klubben planlægger samtidig at skille sig af med kritisk revisor.

Stormvejr om Hellerup Finans
Lyngbys Mikkel Rygaard løber fra Randers´Johnny Thomsen. Foto: Lars Poulsen

Kampen om superligaens bronzemedaljer bliver ikke afbrudt før tid; i hvert fald har DBU meddelt, at Lyngby Boldklub, hvis drift længe har haltet, har overbevist myndigheden om, at der er penge nok til at fortsætte fodboldeventyret.

»De sidste par uger har Licensappeludvalget været i tæt dialog med Lyngby BK og fået tilsendt nyt materiale,« lyder det i en pressemeddelelse fra DBU's licensudvalg, der uddyber:

»Blandt andet har Lyngby dokumenteret en kapital- og likviditetsforøgelse og fremskaffet andet materiale, der i dag overbeviste Licensappeludvalget om, at klubben kan fortsætte driften i det kommende år og således fortsætte i den bedste række.«

Udvalget kritiserer dog også Lyngby for den undren, især klubbens formand Torben Jensen i pressen har udvist over DBU's manglende åbenhed:

»Vi stiller os uforstående overfor den kritik, klubben har rejst af, at udvalget ikke har været tilgængeligt og imødekommende. Licensappeludvalget har flere gange forklaret og vejledt om det nødvendige materiale, som klubben skulle fremlægge, så det må alene stå for Lyngby BK’s regning, at der ikke har været tilstrækkelig dialog og klarhed om krav til materiale.«

Lyngby har ifølge formand Torben Jensen, der også er topfigur i hovedaktionæren Hellerup Finans, lovet at hente yderligere 10 mio. kr. i kapital, hvoraf 3,5 skulle være indbetalt allerede, samt opnået en kreditfacilitet på 10 mio. kr.

De sidste 7,5 mio. kr. skal ifølge planen hentes fra Hellerup Finans samt klubbens øvrige aktionærer; en aktion, der skal vedtages ved en ekstraordinær generalforsamling d. 6. juni.

Her planlægger Lyngby Boldklub ifølge indkaldelsen samtidig at skille sig af med sin nuværende revisor, Deloitte, der med en afkræftende revisionspåtegning af regnskabet fra 2015/2016 ifølge Torben Jensen har gjort licensprocessen markant sværere.

»Bestyrelsen er stærkt utilfredse med samarbejdet med LBKs nuværende revisor Statsautoriseret revisor Torben Skov fra Deloitte, og har valgt at afbryde samarbejdet med Torben Skov / Deloitte og stiller derfor forslag om valg af en ny revisor, som man vil kunne opnå et bedre, smidigere og mere hensigtsmæssigt samarbejde med,« lyder det i indkaldelsen.

Læs også