Erhverv

Først var det farvel til buræg: Nu fjerner supermarkedskæde også skrabeæg fra køledisken

Beslutningen om at fjerne skrabeæggene fra hylderne sker i tråd med efterspørgslen fra kædens kunder, fastslår direktør.

En landmand med 95.000 burhøns kan hver dag i gennemsnit hente 80.000 æg fra laden. Foto: Sofia Busk

For mere end 20 år siden stoppede Irma som den første supermarkedskæde i landet med at sælge buræg.

Nu vælger supermarkedskæden også at sige farvel til skrabeæg, således at det fra mandag af kun er muligt at købe økologiske og biodynamiske æg samt æg fra fritgående høns i samtlige af Irmas 80 butikker.

»Når vi nu giver skrabeæg én på skallen og helt fjerner dem fra vores hylder, er det fuldkommen i tråd med efterspørgslen fra vores kunder. Vores kunder ønsker ganske enkelt ikke at købe skrabeæg, men vægter i stedet varer, der er produceret med endnu større hensyn til dyrevelfærden. Derfor fjernede vi i sin tid buræg, og det er et naturligt skridt videre, at vi nu også fjerner skrabeæggene fra hylderne,« udtaler Søren Steffensen, direktør i Irma, på Irmas hjemmeside.

Siden Irma valgte at stoppe salget af buræg, har flere andre supermarkedskæder fulgt efter.

I 2013 valgte Kvickly f.eks. at fjerne buræg fra dens hylder, ligesom både Netto og Bilka har meldt ud, at salget af buræg i deres butikker vil stoppe ved udgangen af 2017.

Også Coops kæder, herunder SuperBrugsen, Dagli'- og Lokalbrugsen og Fakta, fjerner buræg over de kommende år, så butikkerne vil være endeligt fri for den type æg i 2020.

Stop for salg af skrabeæg i Irmas kølediske omfatter ikke blot alle friske æg, men også al salg af pasteuriserede æg fra skrabehøns, som fremover erstattes af økologiske pasteuriserede æg.

BRANCHENYT
Læs også