Erhverv

Efter Brexit: Stjernerne i verdens rigeste fodboldklub er ikke længere tilfredse med lønnen

Pundets fald efter brexit-afstemningen har fået flere fodboldstjerner til at stille spørgsmålstegn ved den normale måde at blive aflønnet på, lyder det fra Manchester United.

Zlatan Ibrahimovic er én af de spillere, der er blevet ramt af pundets fald. Foto: Martin Rickett/AP

Ud med det britiske pund og ind med euroen. Sådan lyder ønsket fra fodboldstjerner, der er på nippet til at skifte fra kontinentaleuropa og til Premier League, efter at Storbritannien sidste sommer stemte for at forlade EU.

Resultatet af afstemningen førte til en voldsom nedtur for det britiske pund, og fodboldstjernerne vil derfor gerne aflønnes i euro frem for britiske pund, så det ikke går ud over deres købekraft. Sådan lyder det fra Manchester United, der er verdens mest værdifulde fodboldklub, skriver Financial Times.

På en konference forklarede Cliff Baty, der er finansdirektør i Manchester United, at brexit-afstemningen sidste sommer gjorde det mere besværligt at hente store navne til klubben.

»Det var lidt svært sidste år, da spillerne satte spørgsmålstegn ved værdien af at blive betalt i sterling. Mange europæiske spillere vil betales i euro, hvilket til en vis grad er forståeligt. Men vi er et sterling-selskab, så det er svært at håndtere,« sagde Cliff Baty ifølge Financial Times på konferencen.

Selv om de største klubber i Premier League har forsikret sig mod udsving i valutakurserne, da de får euro for at spille i europæiske turneringer og dollars via internationale sponsoraftaler, har Manchester United ifølge Cliff Baty ikke nok euro til at kunne honorere spillernes ønsker om at blive aflønnet i den fælleseuropæiske valuta.

Én af de spiller, der kunne mærke effekterne af brexit-afstemningen var superstjernen Zlatan Ibrahimovic, der sidste sommer skiftede til Manchester United på en fri transfer. Efter afstemningen faldt værdien af hans løn med ca. 10 pct. over for dollaren.

Selv om det er blevet sværere at hente spillere til Premier League, vil pundets fald dog ikke medføre, at nogle af Manchester Uniteds køb vil gå i vasken, forklarede Cliff Baty på konferencen.

BRANCHENYT
Læs også