Erhverv

Vindmøllerigmand flytter rundt på formuen - er god for over 3 mia. kr.

Den diskrete milliardær Peter Stubkjær Sørensen har trukket store summer ud af sit holdingselskab.

Peter Stubkjær Sørensen lever en ubemærket tilværelse i Brande sammen med sin hustru. Men han tjener store summer på sine investeringer. Foto: Claus Fisker. Foto: Claus Fisker

Peter Stubkjær Sørensen er en mand, der kan trække 2,6 mia. kr. ud af et selskab - og stadig have en større formue stående tilbage.

Den danske erhvervsmand, der i 2004 solgte vindmølleselskabet Bonus Energy til Siemens, har igen ramt rigtigt med sine investeringer i værdipapirer, virksomheder og ejendomme. Det viser et nyt regnskab for hans holdingselskab, Stubkjær Holding A/S.

Peter Stubkjær Sørensens holdingselskab sluttede 2016 med et overskud på 61 mio. kr. Men det er en anden post i regnskabet, som vækker størst opsigt.

Under udbytteposten fremgår det, at Peter Stubkjær Sørensen har trukket knap 2,6 mia. kr. ud af selskabet. Det har fået egenkapitalen i selskabet til at styrtdykke fra 3,1 mia. kr. til 570 mio. kr.

Pengene er imidlertid ikke forsvundet ud af hænderne på Peter Stubkjær Sørensen. Han har i stedet placeret dem i tre nystiftede selskaber, Peter Stubkjær Invest ApS, Stubkjær Family Invest ApS og PSS 75 ApS.

Når rigmanden fra Brande overhovedet har så mange penge at flytte rundt med, skyldes det den formue, han i 2004 grundlagde på salget af Bonus Energy. Siemens betalte godt 2 mia. kr. for vindmøllefirmaet, som Peter Stubkjær Sørensen med små armbevægelser og jysk sindighed havde gjort til verdens femtestørste vindmøllekoncern.

Efterfølgende fik Peter Stubkjær Sørensen tilnavnet "Peter Bonus." Det skete i forbindelse med salget af Bonus Energy, da han - under stor medieopmærksomhed - udbetalte bonus til samtlige af sine medarbejdere.

Siden har den selvskabte milliardær levet en ubemærket tilværelse i Brande sammen med sin hustru Alice. Men i al ubemærketheden har han samtidig skabt et forgrenet netværk af virksomheder, ejendomme, obligationer og aktier. Særligt sidstnævnte har været en guldrandet forretning.

Alene i investeringsselskabet Peter Stubkjær Invest ApS ligger der værdipapirer for 2,6 mia. kr.

I 2017 forventer Peter Stubkjær Sørensen endnu et overskud i både sit holdingselskab og investeringsselskab. Han har i alt flyttet rundt på 3,1 mia. kr. i sin koncern, skriver han.

BRANCHENYT
Læs også