Erhverv

Nu skal salget fordobles: Kapitalfond tager magten i dansk møbelfirma

BWB Partners har købt 60 pct. af aktierne i danske Holmris Group.

Henrik Holmris(tv.) Niels Henrik Lauritzen fortsætter begge i direktionen efter at BWB Partners har købt 60 pct. af aktierne i Holmris Group. Foto: Holmris Group Henrik Holmris er tredje generation af familien bag Holmris Group. Arkivfoto.  Foto: Holmris Group Niels Henrik Lauritzen, direktør og medejer i Holmris Group. Arkivfoto.

Kapitalfonden BWB overtager nu hovedejerskabet i det fremadstormende møbelfirma Holmris. Efter at Holmris har tidoblet salget siden 2011, er målet med den nye kapitalindsprøjtning at fordoble salget til 1,4 mia. kr. inden for fem år.

»Holmris har præsteret en vækst, som man meget sjældent ser hos en virksomhed i et modent marked. De har været dygtige til at udvikle systemløsninger og konstant tilpasse sig kundernes behov. Vi glæder os til fortsat at udvikle virksomheden i et partnerskab med direktion, ledere og medarbejdere – og specielt fortsætte og intensivere den internationale ekspansion,« udtaler partner Jesper Wadum Nielsen fra BWB Partners i en pressemeddelelse.

BWB overtager 60 pct. af aktierne i Holmris.

Parterne oplyser ikke købesummen, men ifølge Frederik Aakard, partner i firmaet Oaklins Danmark, som rådgiver om køb og salg af virksomheder, handles denne type virksomheder typisk i lejet otte til ni gange driftsindtjeningen. Hvis det også er tilfældet her, vil BWB Partners have betalt i omegnen af 200 mio. kr. for de 60 pct. af aktierne.

Om Holmris Group
  • Holmris Group er etableret i 1937, og koncernen fabrikerer og sælger møbler og indretningsløsninger til fire markedssegmenter: kontor, uddannelse, pleje og hotelindretning.
  • Produktionen foregår i både Bjerringbro i Midtjylland og i Vemmelev, der ligger lidt uden for Slagelse på Vestsjælland.
  • Salget af koncernens produkter foregår gennem salgsselskabet Holmris.Designbrokers i Danmark, Norge, Sverige, Holland og England, frie forhandlere samt gennem salgsselskabet Holmris US på det nordamerikanske marked.
  • I 2016 havde koncernen en omsætning på 678,3 mio. kr. mod 498,2 mio. kr. året før. Overskuddet efter skat endte i fjor på 13,9 mio. kr. hvilket er samme niveau som i 2015.
  • Holmris Group omfatter virksomhederne Holmris, Labofa, Holmris.Designbrokers og 3R kontor.
  • Foruden fabrikkerne i Bjerringbro og Vemmelev har Holmris Group showrooms/logisitkcentre i Køge, Løsning, Birkerød, Københacn, Oslo, Stockholm, London, Rotterdam og Boston.
  • Holmris Group beskæftiger mere end 260 medarbejdere.

Holmris Group er etableret i 1937 i Bjerringbro. Den høje vækst siden 2011 er skabt ved at virksomheden nu fokuserer på færre eksportmarkeder, samtidig med at man i højere grad selv står for salget af produkterne gennem Holmris.Designbrokers. Holmris.Designbrokers er resultatet af, at Holmris Group opkøbte forhandlere, som man tidligere havde samarbejdet med.

Direktør Henrik Holmris er tredje generation i familievirksomheden, som har stadig har fabrikker i Bjerringbro og Vemmelev ved Slagese. Han har været en del af direktionen siden 1998, og selv om han finder det vemodigt at overlade aktiemajoriteten til andre, ser han også frem til at få nye muskler i Holmris Group.

»Det er selvfølgelig noget, jeg har tænkt meget over, men med den vækst vi har oplevet, var det nødvendigt. Vi får styrket ejerkredsen, så vi kan fortsætte vores udvikling mod at fordoble omsætningen i løbet af fem år. Selv om aktiemajoriteten ikke længere ligger hos os, regner jeg med at fortsætte i virksomheden mange år endnu,« siger Henrik Holmris.

Lykkes ambitionen om at fordoble omsætningen,  vil Holmris Group i 2022 omsætte for mellem 1,2 og 1,4 mia. kr. Allerede i 2017 forventer virksomheden at runde 800 mio. kr. i omsætning.

Over de seneste fem år har Holmris Group øget eksporten til over 100 mio. kr. og det er også her, at investering fra BWB Partners primært skal bruges.

»Der er et meget stort vækstpotentiale på vores eksportmarkeder. Vi har nogle meget moderne løsninger, som er flere år foran markeder som Tyskland, Storbritannien og USA. Vi skal ikke ud på eventyr i nye markeder, men fokusere på at slå kapital af det forspring, vi har på de eksisterende,« siger Henrik Holmris.

De resterende 40 pct. af aktierne i Holmris Group vil fortsat være på hænderne af Henrik Holmris og Niels Henrik Lauritzen - som fortsat vil udgøre virksomhedens direktion - samt andre ledende medarbejdere. I bestyrelsen ventes det, at John Dueholm træder ind som formand.

Nøgletal fra Holmris Groups seneste regnskab
Tal i mio. kr. 2012 2013 2014 2015 2016
Nettoomsætning 165,2 274,4 455,3 498,2 678,3
Driftsindtjening 8,5 12,3 25,1 37,9 40,4
Resultat før skat 4,2 17,4 12,3 20,0 21,0
Egenkapital 19,6 48,4 56,4 58,4 83,9
BRANCHENYT
Læs også