Serier

Ewii-boss Knud Steen Larsen fratræder med øjeblikkelig virkning

Efter kritik af sponsorrejser og markante lønforhøjelser er Knud Steen Larsen færdig som adm. direktør for forsyningsselskabet Ewii.

El-kongens fald
ANDREASEN CARSTEN

Knud Steen Larsen er færdig som adm. direktør i forsyningsselskabet Ewii i Kolding. I en pressemeddelelse oplyser selskabet, at Knud Steen Larsen stopper efter gensidig overenskomst mellem ham og bestyrelsen. Det sker efter flere kritiske afsløringer om dobbeltroller og sponsorluksus, hvor kritikere har påpeget, at topchefen har blandet sine personlige interesser ind i driften af energiselskabet.

På et bestyrelsesmøde tirsdag fik bestyrelsesmedlemmerne ifølge pressemeddelelsen en grundig juridisk ekstern redegørelse vedrørende de faktuelle og juridiske forhold i sagen omkring den påståede dobbeltrolle. Sagen handler om, at tre af Ewii’s leverandører og forretningsforbindelser har skudt penge i investeringsselskabet Othania Invest, som Knud Steen Larsen har sammen med sine sønner.

»Konklusionen på redegørelsen var, at der ikke er handlet i strid med nogen regler fra Knud Steen Larsens side - herunder habilitetsregler - og at koncernens omfattende compliance-programmer fungerer tilfredsstillende.«

Bestyrelsen fik også en redegørelse om Knud Steen Larsens sponsorture med familien. Som Finans og Jyllands-Posten har afsløret, har topchefen via en stor sponsoraftale med fodboldklubben OB haft sin hustru med på til bl.a. Shanghai, Milano og på krydstogt i Middelhavet, mens de to sønner var med på luksusressort i det skotske højland.

Om sponsorturene skriver Ewii i pressemeddelelsen:

»Bestyrelsen tog også denne redegørelse til efterretning. Bestyrelsen har således bragt disse sager til endelig afslutning.«

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvad der fik direktøren og bestyrelsen til at gå hver til sit.

Knud Steen Larsen fratræder per dags dato. Bestyrelsen har konstitueret økonomidirektør Jens Christian Sørensen som midlertidig adm. direktør i Ewii-koncernen.

BRANCHENYT
Læs også