Erhverv

4Sound i Danmark har økonomiske problemer: Direktøren er blevet opsagt

Danmarks største musikkæde har haft sit største underskud i nyere tid og kan få brug for hjælp fra sin ejer.

4Sound forhandler diverse musikinstrumenter i landets fem største byer og gennem en webshop. Foto: Martin Rosenauer

Danmarks største musikkæde, 4Sound, med forretninger i landets fem største byer er i knæ.

Kæden sælger indspilningsstudier, trommer, guitarer, keyboards og andet til musikentusiaster.

For Music Retail Denmark, der står bag de danske butikker i den skandinaviske kæde 4Sound, har offentliggjort sit værste resultat i nyere tid med et underskud på over 10 mio. kr. efter skat i 2016.

Det er fjerde år i træk med underskud, og tabene er blot vokset år for år.

Nøgletal i Music Retail Denmark A/S de seneste fem regnskabsår:

Mio. kr. 2012 2013 2014 2015 2016
Resultat efter skat 3,2 -0,05 -4,4 -4,7 -10,1
Egenkapital 18,9 18,8 14,4 9,8 -0,3

Det har gjort egenkapitalen negativ i virksomheden, der blev stiftet helt tilbage i 1973 og tidligere gik under navnet Musikhuset Aage Jensen.

Samtidig anføres der i noten »væsentlig usikkerhed om fortsat drift« i det nye regnskab fra Music Retail Denmark, at det store underskud kan gøre en understøttelse nødvendig fra det norske moderselskab Music Retail Holding, som har en kapitalfond i ryggen.

»Dog forventer ledelsen i takt med, at kundekredsen stiger, at selskabet fremadrettet vil være overskudsgivende og derved ikke afhængig af yderligere tilførsel af likviditet,« står der i regnskabsnoten.

I et forsøg på at spare penge og centralisere koncernen har den norske ejer derfor ifølge Finans' oplysninger valgt at opsige en række chefer i Norge, Sverige og Danmark, heriblandt Music Retail Denmarks adm. direktør, Jens Eskildsen.

Fremadrettet skal svenskeren Patrik Johansson være landechef for Danmark fra sit kontor i Stockholm hos Music Retail Denmarks svenske søsterselskab.

Jens Eskildsen solgte i 2008 sin virksomhed Eskildsen til Music Retail Holding, og i den forbindelse blev virksomheden en del af Music Retail Denmark.

Finans har været i kontakt med Jens Eskildsen, men han har ingen kommentarer til sin opsigelse, udover at han officielt fratræder sin stilling i slutningen af året.

Music Retail Denmark beskæftigede i gennemsnit 89 medarbejdere i 2016 mod 99 året forinden. Samtidig faldt de samlede personaleomkostninger i virksomheden fra 32,6 til 27,8 mio. kr. i 2016, fremgår det af det nye regnskab.

Music Retail Denmark driver butikker i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg, ligesom den har en webshop, der har åbent døgnet rundt.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Music Retail Holding.

BRANCHENYT
Læs også