Erhverv

Lagkagehuset er solgt til kapitalfond

Kapitalfonden Nordic Capital har givet et tilbud, som den hidtidige ejer, FSN Capital, har valgt at takke ja til, skriver Børsen.

Lagekagehuset har fået ny ejer i form af Nordic Capital. Foto: Rasmus Flindt Pedersen Foto: Rasmus Flindt Petersen

Den fremadstormende bagerkæde Lagkagehuset har fået ny ejer. I foråret sidste år satte den norske kapitalfond FSN Capital kæden til salg efter at have ejet den i ni år. Køberen er kapitalfonden Nordic Capital. Det skriver Børsen.

»Nu får vi den opbakning og kapital, vi skal bruge til at ekspandere internationalt, så det er meget spændende,« siger Jesper Friis, adm. direktør i Lagkagehuset, til Børsen, som oplyser, at købsprisen overstiger 1 mia. kr. ifølge avisens oplysninger.

I 2008 købte FSN Capital aktiemajoriteten i Lagkagehuset fra bagerkædens stiftere Ole Kristoffersen og Steen Kallenbæk, men nu er hele virksomheden altså nu havnet i nye kapitalfondshænder.

Jesper Friis fortæller til Finans, at seks nye butikker i London og 18 nye i Danmark er på vej i indeværende år. Herhjemme driver bagerkæden op mod 70 butikker, mens den på nuværende tidspunkt kun har to i London.

Den nu tidligere ejer FSN Capital har tidligere meldt ud, at London var et svært marked at komme ind på. For godt et år siden sagde Thomas Broe-Andersen, partner i kapitalfonden FSN Capital:

»Udfordringen er, at det tager længere tid, end jeg så for tolv måneder siden, at finde de rigtige lokationer. Det er bare et »difficult market«, og et marked, som vi ikke kender så godt som det danske, og det tager lidt tid.«

Lagkagehuset har haft fuld gang i ekspansionen i Danmark de seneste år, og alene fra 2015 til 2016 voksede omsætningen med 20 pct. og landede på 664,8 mio. kr. For fem år siden - i 2012 - lå omsætningen på under det halve.  Det er ikke kun toplinjen, der har haft vokseværk. Også bundlinjen er steget fra et underskud på 12 mio. kr. i 2012 til et overskud på 24,7 mio. kr. i 2016.

Mens den danske forretning er vokset hurtigt, står det med to bagerforretninger i London noget mere stille med udenlandseventyret. Lagkagehuset har tidligere meldt ud, at nabolandene Sverige, Norge og Tyskland også kunne være interessante markeder at kigge på.

BRANCHENYT
Læs også