Erhverv
0

Volvo dropper den klassiske bil - satser på el og hybrid

Bilerne bliver sendt i handlen fra 2019 og frem mod 2021 - blandt dem en version af SUV-modellen XC90.

Volvo har for alvor meldt sig ind i ræset for at sikre sig en plads blandt de fremmeste producenter af elbiler. Fem modeller sendes på gaden fra 2019. Fto: PR Volvo

Den svensk-kinesiske bilkoncern Volvo vil sende en byge af elbiler på markedet fra 2019. Der er tale om både såkaldte compact cars og en udgave af den populære SUV-model XC90.

Desuden vil Volvo tilbyde hydbrid-udgaver af alle sine nuværende modeller. Det vil sige biler, der både kan køre på traditionel brændstof og el, skriver Bloomberg.

Oplysningerne kommer fra Volvo i Gøteborg i en meddelelse her til morgen.

»Forbrugerne efterspørger i stigende grad elektriske biler. Og hos Volvo Cars har vi sagt, at vi forventer at sælge én mio. elektriske biler, når vi når frem til 2025,« siger Håkan Samuelsson, der er adm. direktør for Volvo.

Han understreger, at meddelelsen fra Volvo markerer »slutningen for biler med kun forbrændingsmotor.« Volvos ambition er, at samtlige af dens biler fra 2019 er enten elektriske, hybrider eller "milde" hybrider, der kombinerer en lille benzinmotor med et stort batteri.

Volvo, hvis ejer er den kinesiske milliardær Li Shufu, sagde allerede i april, at fabrikkens første elektriske bil vil blive produceret i Kina. Modellen vil blive eksporteret og solgt globalt og er bygget op på den samme basismodel som den nuværende XC40.

To af de planlagte fem nye el-modeller vil blive solgt under Volvos sub-brand Polestar.

Volvo træder ind på et meget konkurrencepræget marked, hvor Tesla vil begynde produktion af sin tredje model i denne uge. Desuden har Mercedes, Audi og Jaguar Land Rover præsenteret prototyper, der også snart sendes i handlen.

BRANCHENYT
Læs også