Erhverv
0

Newsio-stiftere køber Seier og Seed ud efter uenigheder

Issuu-stifter Michael Hansen er blevet ny bestyrelsesformand.

Efter to års partnerskab er Lars Seier Christensen(th.) blevet købt ud af Newsio, som fremover kommer til at hedde Bello. Det er de to stiftere Sillas Poulsen (tv.) og Thomas Heltborg Juul, der har købt Seier ud. Foto: venstre (PR) højre: Lars Krabbe

Det er to år siden den tidligere Saxo Bank-ejer Lars Seier Christensen købte sig en ejerandel på 20 pct. i iværksætterfirmaet Newsio for et ukendt beløb, og for et år siden var Seed Capital en del af en gruppe investorer, der lagde 4,5 mio. kr. i Newsio.

Men nu er deres engagement i virksomheden slut. De to stiftere Sillas Poulsen og Thomas Heltborg Juul har købt begge parter ud, efter at de ikke kunne nå til enighed om en ny finansieringsrunde.

»Vi har ikke kunnet blive enige om, hvilken vej vil skulle tage fremad. Derfor har vi valgt at sige, "hvis ikke I vil være med til vores plan, så må vi købe jer ud." Kun på den måde følte vi, at vi kunne skubbe virksomheden i den rigtige retning,« siger Sillas Poulsen.

Han vil ikke ud med, hvor meget de to stiftere må hoste op med for at købe Lars Seier Christensen og Seed Capital ud.

Med udkøbet af Seier og Seed Capital vil Newsio nu relancere sig selv. Fremadrettet vil fokus helt og holdent være på intern kommunikation, og derfor skifter virksomheden også navn til Bello. Målet efter ændringerne er at sætte en investeringsrunde i USA i værk til efteråret.

Den relancering markerer et stort skifte i forhold til hvad Newsio var, da Lars Seier Christensen købte sig ind. Dengang var Newsio en nyhedsside, hvor man som bruger kunne følge medier og venner og derudfra blive præsenteret for nyheder.

Det er desværre ikke lykkedes at fange Lars Seier Christensen for en kommentar, og Seed Capital har ikke ønsket at udtale sig.

Ændringerne har været undervejs siden årsskiftet. I den periode er flere prominente navne kommet til.

Blandt andre er Michael Hansen, medstifter af Issuu, den succesfulde digitale platform til magasiner, blevet bestyrelsesformand, mens også den tidligere adm. direktør for TV2 Per Mikael Jensen er trådt ind i bestyrelsen. Samtidig har Sillas Poulsen og Thomas Heltborg Juul byttet rundt, så det nu er Sillas Poulsen, der er adm. direktør i virksomheden.

»Vi har fjernet fokus fra salg. Produktet er simpelt nok til at kunderne uden problemer selv kan sætte det op. Derfor er vores fokus at skalere modellen op og få gang i onlineforretningen,« siger Sillas Poulsen

På nuværende tidspunkt har Newsio brugere i 37 lande.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også