Erhverv

Flere erhvervsdrivende i Carlsberg Byen føler sig snydt

Antallet af besøgende, og dermed potentielle kunder, står ikke mål med det, som var stillet i udsigt, mener flere butikslejere.

Flere butikslejere er utilfredse med deres udlejere i Carlsberg Byen. De mener ikke, at de har fået, hvad de er blevet lovet. Blandt andet har Professionshøjskolen UCC under halvdelen af de 10.000 studerende, der var påregnet. Arkivfoto: Linda Johansen/Polfoto

Flere butikslejere i den nye bydel i København, Carlsberg Byen, er stærkt utilfredse med deres udlejere. De mener ikke, at de mål, som der er sat for antallet af besøgende til bydelen, holder vand. Det går stærkt ud over lejernes indtjening, og flere har allerede måttet bukke under.

Det skriver Børsen.

En skole med 10.000 studerende, 10.000 arbejdspladser og 1 mio. turister om året er ifølge butikslejerne, hvad de er blevet lovet, da de underskrev deres lejekontrakter. Men det er ikke i nærheden af det reelle besøgstal i bydelen, der stadig er under opbygning. Og med dyre huslejer er det en stor underskudsforretning.

 

»Jeg har desværre skrevet under på en selvskyldnerkauktion, så min forretning i Roskilde ryger med, hvis jeg går konkurs. Vi går fallit på stribe, hvis huslejerne ikke sættes ned og der lempes på vilkårene,« siger indehaver af Kaffekilden, Ibrahim Yildiz, til Børsen.

Ifølge ham har lejekontrakten foreløbig kostet ham 1 mio. kr. 

På Professionshøjskolen UCC, som flyttede ind i Carlsberg Byen i september 2016, skulle der være 10.000 studerende. Men ifølge skolen er der reelt kun indskrevet 4280 studerende. Og i sommermånederne er der slet ingen. Turister er der ifølge Ibrahim Yildiz heller ingen af.

Det er ikke kun Kaffekilden, der har problemer med omsætningen. Også Kebab Factory og Steff's Place har problemer. Førstnævnte har ikke betalt husleje for juli, sidstnævnte må lukke i slutningen af måneden.

Adm. direktør for Carlsberg Byen, Jens Nyhus, afviser at have stukket blår i øjnene på de erhvervsdrivende og henviser til, at det er Aberdeen, der ejer byggerierne i dag.

»Vi er selvfølgelig trætte af, at der er nogle butikker, der ikke formår at få deres forretning til at køre, som de gerne vil. Men vi har en enorm søgning på vores butikker, og allerede den restaurant, der er lukket, har vi søgning på nye lejere,« siger Jens Nyhus til Børsen.

Carlsberg Byen skal efter planen stå færdig i 2024.

BRANCHENYT
Læs også