Erhverv

Tre iværksættere får millioner til at bygge fælles vinkælder til danskerne

Et nyt dansk koncept vil ændre den måde, vi opbevarer og handler vin på. Stifterne får nu økonomisk hjælp.

Idéen med Urban Wine Box er, at enhver kan opbevare op til 100 flasker vin - gratis - og samtidig sælge og købe vin på den dertilhørende handelsplatform. PR-foto.

I en kælder under Carlsberg Byen i København har tre danske iværksættere åbnet en fælles vinkælder, hvor københavnske vinelskere kan mødes og handle med hinanden.

Nu har iværksætterne fået en investering på 2 mio. kr. til at udbrede deres koncept, som de kalder Urban Wine Box, til flere danske byer og udlandet.

Bag Urban Wine Box står Gomore-medstifter Søren Riis, Anders Frederik Steen, der er tidligere sommelier hos den verdenskendte restaurant Noma, og Morten T. Sørensen, der er virksomhedens direktør.

Sammen har de sikret sig en millioninvestering fra investeringsselskabet Capnova og fra rigmanden Kim Haugstrup Mikkelsen, der gennem sit selskab Strategic Capital ApS har investeret en formue i bl.a. diamanter, vin, sport og ventureselskaber.

Idéen med Urban Wine Box er, at enhver kan opbevare op til 100 flasker vin - gratis - og samtidig sælge og købe vin på den dertilhørende handelsplatform. Vinen opbevares under optimale opbevaringsforhold med en stabil lav temperatur og passende luftfugtighed.

»Der står et stærkt team bag Urban Wine Box, som allerede er langt fremme med projektet. Samtidig er der tale om et disruption-projekt, der har potentialet til at redefinere vores vinindkøb,« siger Søren Mayland, Business Developer hos Capnova.

Med friske millioner på kontoen er målsætningen, at Urban Wine Box skal bredes ud til flere danske byer, ligesom det er ambitionen at lancere konceptet i storbyer som Berlin, Paris og New York.

»Målet er at skabe verdens største vinsortiment og samle vinentusiaster over hele kloden om deres fælles passion,« siger stifter Søren Riis.

Det er som sagt gratis at opbevare sin vin hos Urban Wine Box. Men når man handler med hinanden gennem virksomhedens platform, tager Urban Wine Box 7,5 pct. som transaktionsomkostning. Konceptet minder om samkørselstjenesten Gomore, som Søren Riis var med til at udvikle.

I vinkælderen under Carlsberg Byen er der plads til 100.000 flasker vin.

BRANCHENYT
Læs også