Erhverv

To af landets rigeste familier taber millioner på butikskæde

Direktøren i butikskæden Din Hørespecialist havde regnet med overskud, men sådan skulle det ikke gå. Stenrige ejerfamiliers pengetank må igen træde til.

Din Hørespecialist har 37 forhandlere rundt om i landet. Mange af dem holder til i Thiele-butikker. Screenshot.

Ejerfamilierne bag den danske høreapparatskoncern Widex fortsætter med at tabe millioner på en kriseramt butikskæde.

Næsten 50 mio. kr. er fosset ud af butikskæden Din Hørespecialist, der forhandler høreapparater, siden virksomheden blev stiftet i 2012. Det viser et nyt årsregnskab.

Din Hørespecialist har 37 forhandlere rundt om i landet og er delvist ejet af T&W Holding, som er et investeringsselskab for familierne Tøpholm og Westermann. De ejer tilsammen Widex, der er en af verdens største producenter af høreapparater.

Men hvor Widex har gjort familierne til nogle af landets rigeste, har butikskæden Din Hørespecialist givet tab på tab. I 2016/17 fik kæden et underskud på 10,4 mio. kr. - en smule mere end året før.

»Vi er naturligvis ikke tilfredse med resultatet,« siger adm. direktør og medejer Michael Westermann.

 

Samtidig fremgår det af det nye regnskab, at ejerne af Din Hørespecialist igen har måttet træde til med penge for at holde gang i butikskæden. Egenkapitalen er på minus 46 mio. kr. og gælden på over 50 mio. kr.

»Selskabets anpartshavere har indestået for at tilføre selskabet tilstrækkelig likviditet til at finansiere driften i de kommende 12 måneder. Årsrapporten aflægges således under forudsætningen af fortsat drift,« skriver ledelsen i det nye regnskab.

Ifølge Michael Westermann er Din Hørespecialist »i markedet for at blive.«

»Og vi arbejder hårdt på at gøre forretningen sund og rentabel. Udover det ønsker vi ikke at kommentere regnskabet,« siger direktøren.

Da Finans talte med Michael Westermann for et år siden, forventede han, at Din Hørespecialist ville nå breakeven eller overskud i det netop overståede regnskabsår. Sådan skulle det altså ikke gå.

I stedet voksede underskuddet i selskabet, der siden starten i 2012 har åbnet en lang række forretninger rundt om i landet. Det er bl.a. sket gennem et såkaldt shop-in-shop-koncept, hvor Din Hørespecialist har mindre afdelinger i optikerkæden Thieles butikker.

Michael Westermann er - trods sit efternavn - ikke en del af Widex-familiernes selskab T&W Holding. Han er søn af den tidligere salgs- og marketingdirektør i Widex Tom Westermann, som er fætter til Widex-aktionærerne Søren og Anders Westermann.

BRANCHENYT
Læs også