Erhverv
0

Øverste operationschef må forlade Ryanair efter masseaflysninger

Den »administrative fejl«, som har forårsaget masseaflysninger af over 20.000 Ryanair-afgange, har nu fået konsekvenser internt.

Den seneste måneds masseaflysninger har fået konsekvenser for Ryanairs øverste operationschef. Foto: Matt Dunham

Den først leder, der må forlade Ryanair efter masseaflysningsskandalen, bliver lavprisselskabets øverste operationschef, Michael Hickey.

Det skriver BBC.

Ifølge nyhedsmediet var Michael Hickey bl.a. ansvarlig for at vagtsætte selskabets piloter, og det var ifølge Ryanair netop en administrativ fejl i vagtplanlægningen, der i løbet af september fik flyselskabet til at aflyse over 20.000 afgange. En administrativ fejl, der gik ud på, at der tilsyneladende ikke var taget højde for, at selskabets piloter skulle holde ferie.

Operationschefen vil ifølge det britiske medie forlade sin post ved udgangen af oktober, og han bliver med koncernchef Michael O'Learys ord »svær at erstatte«.

Første bølge af flyaflysninger fandt sted i midten af september, hvor selskabet meddelte, at man i løbet af september og oktober måtte aflyse 2.100 afgange. Siden har lavprisselskabet meldt ud, at yderligere 18.000 afgange vil blive aflyst i løbet af vintersæsonen.

Dermed menes det, at over 700.000 passagerer berøres af aflysningerne. Heraf 10.000 i Danmark.

Ryanair er i forbindelse med aflysningerne blevet kritiseret for ikke at give passagererne tilstrækkeligt med informationer om deres rettigheder samt for at forsøge at spise flere af de berørte passagerer af med et tilgodebevis på 40 britiske pund, svarende til ca. 330 kr.

Dette er ikke i overensstemmelse med de europæiske regler på området, og EU har nu meldt ud, at man vil holde nøje øje med, hvorvidt de hundredtusinder af passagererne får den kompensation, som de er berettiget til.

Masseaflysningerne sker ifølge Ryanair for at rette op på selskabets pålidelighed - andelen af rettidige afgange - der i begyndelsen af september var faldet drastisk til under 80 procent.

Selskabet har særligt skyldt skylden på de irske ferieregler, der indebærer, at optjent ferie skal afholdes inden første januar. Derudover forklarer Ryanair forsinkelserne med strejker blandt flyveledere i Europa.

Selskabet har forsøgt at få piloterne til at droppe deres ferie ved at tilbyde dem en bonus på 12.000 britiske bund, svarende til godt 100.000 kr., men det har piloterne ifølge den britiske avis The Guardian afvist i et brev, hvori de også gør det klart over for ledelsen, at de fra nu af kun vil arbejde »fuldstændigt efter reglerne«.

Koncernchef Michael O'Leary er tidligere blevet opfordret til at trække sig fra sin post som følge af sin håndtering af sagen, men torsdag kom det frem, at han i et brev til piloterne har lovet dem bedre arbejdsvilkår.

Ifølge brevet kan piloterne se frem til »betydelige forbedringer af dine vagtskemaer, din løn, din udstationering, dine kontrakter og din karriereudvikling i løbet af de kommende 12 måneder«, lige som chefen lover dem at lønstigningen vil gøre dem bedre betalte end piloter hos konkurrenter som Norwegian.

BRANCHENYT
Læs også