Erhverv

Forsvarsfirma gik konkurs: Nu er alle ansatte blevet fyret

Kuratoren håber stadig at finde en ny ejer, så de mange ansatte kan få deres job igen.

Falck Schmidt Defence Systems laver udstyr til brug i forsvaret og rumfartsindustrien. Selskabet var ejet af den nu tidligere direktør Jan Falck-Schmidt.

For 14 dage siden begærede den danske forsvarsvirksomhed Falck Schmidt Defence Systems sig selv konkurs ved Skifteretten i Odense.

Siden har alle medarbejdere været suspenderet uden løn, imens kuratoren har forsøgt at finde en løsning, der kunne sikre dem deres job. Det er ikke lykkedes, skriver TV 2 Fyn.

I weekenden blev samtlige 75 medarbejdere i forsvarsfirmaet fyret.

»Nu håber vi, at det lykkes kurator at finde nye ejere, som vil ansætte de tidligere medarbejdere igen,« siger Stig Møller fra 3F Industri.

Falck Schmidt Defence Systems laver udstyr til brug i forsvar og rumfart. Selskabet var ejet af den nu tidligere direktør Jan Falck-Schmidt, der har antydet, at konkursen særligt skyldes en schweizisk leverandør, som rendte fra en aftale om levering af cirka 300 pansrede mandskabsvogne til det danske forsvar.

Kurator Poul Viggo Bartels Petersen medgiver over for TV2 Fyn, at en medvirkende årsag til konkursen er, at Falck Schmidt gik glip af en ordre til Forsvaret.

Han kan endnu ikke sige, hvornår der foreligger en løsning for den konkursramte virksomhed.

De seneste tre år har Odense-virksomheden tabt næsten 75 mio. kr. og har både en negativ egenkapital og stor gæld.

Konkursen i Falck Schmidt Defence Systems omfatter både koncernselskabet Falck Schmidt A/S, driftsselskabet Falck Schmidt Defence Systems og et datterselskab.

Læs også
Top job