Serier

Don Ø og Jørgen Glistrup får ikke Parken-dom for Højesteret

Det står nu fast, at Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup begge skal afsone halvandet års ubetinget fængsel.

Farlig kurs i Parken
Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup kommer ikke i Højesteret i sagen om kursmanipulation med Parken-aktier. Foto: Jens Dresling

Det sidste ord i den såkaldte Parken-sag ser ud til at være sagt.

Både Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard har nemlig fået afslag fra Procesbevillingsnævnet om at få deres dom fra Østre Landsret for Højesteret.

Det bekræftede først Jørgen Glistrups advokat, Andre Vrlic, til Berlingske, og senere har Flemming Østergaard oplyst til Ritzau, at han heller ikke kommer i Højesteret med sagen.

»Det er overraskende for os, at vi har fået et afslag. Vi havde håbet, at vi havde fået lov til at få sagen i Højesteret. Vi synes, at dommen er forkert, og at det er en prinicipiel sag, men det har nævnet altså ikke været enig med os ,« siger Andre Vrlic til Berlingske.

Afslaget fra Procesbevillingsnævnet betyder dermed, at Jørgen Glistrup og Flemming Østergaards dom fra Østre Landsret står ved magt, og at de begge skal afsone halvandet års ubetinget fængsel i sagen om kursmanipulation med Parken-aktier.

Derudover skal de have konfiskeret henholdsvis 800.000 og ni mio. kr.

En tredje tiltalt, der er omfattet af navneforbud, fik i Østre Landsret en dom på fire måneders betinget fængsel, mens Parken blev idømt en bøde på 13 mio. kr.

Parken-sagen er den mest højtprofilerede sag om kursmanipulation herhjemme. Bagmandspolitiets bevisførelse har inkluderet over 1.300 sider med handelsdata, båndoptagelser af telefonsamtaler og interne e-mails fra Parken-ledelsen.

Læs også