Aktier

Markedsoversigt: Pæne aktieplusser og uændrede renter

Med et solidt bidrag fra en stribe af de mere cykliske aktier som Mærsk, Rockwool og Pandora tog de danske aktier sig fredag et ordentligt hop op til weekenden.

Det høje weekendhumør var udløst af flere positive nyheder relateret til coronakrisen, idet der i USA tales om en gradvis genåbning af økonomien, mens biotekselskabet Gilead Sciences har påvist gode resultater i behandlingen af Covid-19 med et af selskabets lægemidler.

Og også flere andre steder tales der om lettelse af restriktioner indført for at begrænse smittefaren - ganske som tilfældet er det herhjemme lige nu.

Det sendte C25-indekset op med 2,2 pct. til 1204,65 - med stigninger på 6 pct. til 228,90 kr. for Pandora, 5,8 pct. til 1355 kr. for Rockwool og 4,3 pct. til 6550 kr. for Mærsks B-aktie.

Også Danske Bank deltog i festen med et kursplus på 5,5 pct. til 73,52 kr., og ISS, der fik drøje hug onsdag og torsdag, kom igen med en stigning på 5,3 pct. til 98,58 kr.

Ambu og GN steg henholdsvis 2,4 pct. til 213,40 kr. og 1,5 pct. til 327,70 kr. - selv om begge kunne notere sig en sænket anbefaling.

Finanshuset Redburn har sænket sin anbefaling af Ambu til "neutral" fra "køb", mens Goldman Sachs skruede GN ned i "neutral" fra "køb" og kursmålet ned til 279 kr. fra 350 kr.

Allernederst bakkede Coloplast med 1,4 pct. til 1055 kr. efter at aktien torsdag steg til et rekordhøjt niveau.

Torsdagens helt store vinder, Chr. Hansen, fortsatte i øvrigt frem med 1,6 pct. til 592 kr.

Her var flere børshuse på banen og løftede deres respektive kursmål efter torsdagens regnskab, der skabte stor lettelse blandt investorerne og udløste en kursgevinst på 10,4 pct.

Blandt sidepapirerne blev Smallcap Danmark, rederiet Torm og Strategic Investments handlet uden retten til udbytte fredag.

De to sidstnævnte steg alligevel en smule, og Smallcap Danmarks fald var også mindre end de 2,70 kr., der er stillet i udsigt som udbytte.

Fredagens boblende risikovillighed på de finansielle markeder formåede ikke for alvor at forplante sig i obligationsmarkedet herhjemme.

Handlen startede ganske vist med forsigtige rentestigninger, men ud på dagen gik de igen i sig selv, og så endte det hele, hvor det startede - med en rente på minus 0,23 pct. for den toneangivende tiårige statsobligation.

Investorerne gik ellers i stor stil efter mere risikobetonede aktiver fredag, hvor særligt de cykliske papirer var efterspurgte blandt aktierne.

Markedet tillagde dermed heller ikke dystre nøgletal fra Kina vedrørende bruttonationalproduktet og detailsalget meget vægt, men i stedet blev der fokuseret på de positive meldinger om coronaviruspandemien.

Det gav positiv stemning på markederne, og derfor blev klassiske drivere som nøgletal skubbet lidt i baggrunden for en stund.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.