Aktier

Aktier/åbning: Moderate stigninger med Ambu og DSV i front

Det danske aktiemarked er kommet fornuftigt ud af starthullerne, og DSV Panalpina og Ambu-aktierne lægger stærkt ud efter løftede kursmål.

Det danske C25-indeks åbner mandag med en stigning på 0,5 pct. til 1210,73, og dermed fortsætter den positive tendens fra fredag, hvor indekset endte med en stigning på 2,2 pct.

Stemningen er lidt mindre positiv i Europa, hvor det tyske DAX-indeks stiger 0,3 pct.

De cykliske aktier får mandag en god start på dagen, hvor DSV Panalpina-aktien sendes op med 1,5 pct. til 664,80 kr.

DSV Panalpina har fået hævet kursmålet til 750 kr. fra 700 kr. af finanshuset Jefferies, der gentager anbefalingen ”køb”.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie løftes med 1,5 pct. til 6648 kr., og FLSMidth-aktien stiger 0,6 pct. efter fremgang til kobberprisen samt forud for formiddagens regnskab fra den svenske mineudstyrsproducent Sandvik.

Ambu-aktien har været godt kørende efter sidste uges coronarelaterede opjustering, og finanshuset JPMorgan har derfor løftet kursmålet for medicoaktien til 212 kr. fra 165 kr. Finanshuset gentager sin positive anbefaling ”overvægt”.

Ambu-aktien fortsætter opturen med en stigning på 1,9 pct. til 217,40 kr. efter fredagens plus på 2,4 pct.

Medicinalaktierne har mandag også vind i sejlene, hvor Novo Nordisk-aktien sendes op med 1,1 pct. til 435,70 kr., og Genmab løftes 1,1 pct. til 1568 kr.

Det norske finanshus Arctic Securities har sænket sine langsigtede kursmål for Danske Bank og Nordea, men anbefalingen ”køb” gentages for begge aktier.

For Danske Bank er målet sænket til 105 kr. fra 130 kr., mens det for Nordea sænkes til 48,05 kr. fra 61,07 kr.

Danske Bank åbner med en stigning på 0,6 pct. i 73,96 kr., og Nordea løftes 0,5 pct. til 38,15 kr., og dermed fortættes de positive takter fra fredag, hvor de to bankaktier steg med cirka 5 pct.

Kursmålet for aktien i serviceselskabet ISS er fredag blevet sænket med 28 pct. til 130 kr. fra førhen 180 kr. af den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Anbefalingen af ISS-aktien fastholdes på "neutral" af analytiker Matija Gergolet. Det nye kursmål indikerer trods anbefalingen et positivt potentiale på 30 pct. i forhold til kursen mandag morgen på 99,72 kr., svarende til en stigning på 1,2 pct.

Carlsbergs kursmål er skåret med 10 pct. til 810 kr. af finanshuset RBC Capital, der holder fast i sin positive anbefaling ”outperform”.

Carlsberg fik fredag også sænket sit kursmål til 1030 kr. fra 1130 kr. af finanshuset SEB, der har gentaget sin anbefaling ”køb” af bryggeriaktien.

Carlsberg-aktien stiger 0,2 pct. til 838 kr.

Carlsberg får også opmærksomhed i dagbladet Børsen, der skriver, at Peter Haahr Nielsen, der i januar blev administrerende direktør for Carlsberg Danmark, vil fokusere på omstillingsparathed for at døje med coronakrisen.

Kursmålet for aktien i Vestas er fredag blevet sænket med 15 pct. til 640 kr. fra førhen 750 kr. af investeringsbanken DNB Markets, der gentager anbefalingen ”hold”.

Vestas-aktien taber 0,2 pct. til 587,20 kr.

Det islandske proteseselskab Össur har fået sænket sit kursmål til 47 kr. fra tidligere 52 kr. af finanshuset AGB Sundal Collier, der ved samme lejlighed har gentaget anbefalingen ”køb”. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Össur-aktien falder 0,7 pct. til 43,20 kr.

Biotekselskabet Onxeo så i 2019 sit underskud vokse markant, da koncernen tog en række nedskrivninger på 24,5 mio. euro. Kontantbeholdningen kombineret med et nyligt licenssalg har dog sikret likviditeten til efter de ventede næste vigtige kliniske data med det mulige kræftmiddel Asidna.

Det fortalte Onxeo fredag aften efter lukketid i sit årsregnskab, hvori det også fremgik at nettounderskuddet landede på 33,7 mio. euro i 2019 mod et minus på 9,4 mio. euro i 2018.

Onxeo-aktien åbner med et fald på 3,1 pct. i 4,12 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.