Aktier

Aktier/middag: Ambu trækker for i tredje plusdag på stribe

Med medicoselskabet Ambu som dagens største katalysator er de danske aktier for tredje handelsdag på stribe klædt i grønt.

Ambu-aktien har generelt klaret sig forrygende under coronakrisen, der blot har sat endnu mere fokus på selskabets produkter, og mandag er medicoaktien også begunstiget af et løftet kursmål hos JPMorgan.

C25-indekset stiger med 1,0 pct. til 1216,74 og går dermed frem for tredje handelsdag i træk.

- Det er gode tendenser ude i verden i forhold til coronavirusset, der ser ud til at være ved at toppe eller aftage. I New York siger guvernøren, at krisen er bag os, og det tager markedet meget positivt op, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Ambu stiger i toppen af indekset med 7,1 pct. til 228,50 kr.

JPMorgan har løftet sit kursmål for aktien til 212 kr. fra 165 kr., og finanshuset holder ifølge data fra Bloomberg News også fast i den positive anbefaling "overvægt", selv om det nye kursmål er under den aktuelle kurs.

En af dagens større nyheder er også, at Danske Bank har valgt at tilslutte sig den lange stribe af selskaber, der har droppet udbyttebetalingen i år som følge af coronakrisen.

Bestyrelsen havde stillet forslag om et udbytte på 8,50 kr. per aktie - svarende til lige knap halvdelen af overskuddet sidste år - men indstillingen droppes nu, oplyser Danske Bank mandag.

- Som en af Nordens største banker og den største bank i Danmark har Danske Bank en vigtig rolle i at bidrage til at begrænse de negative økonomiske konsekvenser for vores kunder og samfundet som helhed, skriver banken i en meddelelse.

- Danske Bank er godt rustet til at bidrage til denne fælles indsats, fortsætter banken.

Derudover kan Danske Bank se sit kursmål reduceret til 105 kr. fra 130 kr. hos Arctic Securities, som dog stadig anbefaler at købe aktien.

Danske Bank falder med 0,5 pct. til 73,14 kr.

Kollegaen Nordea har fået sænket sit kursmål til 48,05 kr. fra 61,07 kr. hos det norske finanshus. Også her er anbefalingen fortsat "køb".

Nordea-aktien stiger 0,2 pct. til 38,04 kr.

Endnu en gang har der også generelt været travlt med regnearkene hos analytikerne, og det medfører en stribe justerede kursmål mandag.

DSV Panalpina har eksempelvis fået løftet sit kursmål hos Jefferies til 750 kr. fra 700 kr., mens JPMorgan har skruet kursmålet for Coloplast op til 903 kr. fra 813 kr.

Anbefalingen af førstnævnte er stadig "køb", mens JPMorgan har anbefalingen "neutral" af Coloplast.

DSV-aktien falder 0,1 pct. til 654,60 kr., og Coloplast stiger 1,9 pct. til 1075,50 kr. Dermed har den igen bud efter rekord.

I bunden af C25 er igen ISS, der falder med 2,6 pct. til 95,98 kr. Serviceselskabet har ellers fået løftet kursmålet hos Credit Suisse til 120 kr. fra 110 kr., og schweizerne har den positive anbefaling "outperform".

Bryggeriet Carlsbergs aktie falder 0,3 pct. til 833,60 kr. Her er kursmålet hos canadiske RBC sænket til 810 kr. fra 900 kr.

Anbefalingen er fortsat "outperform".

Topdanmark, der stiger 0,1 pct. til 279,20 kr., har fået sænket kursmålet hos Mediobanca til 280 kr. fra 300 kr., og blandt sidepapirerne har H+H og Össur begge fået justeret kursmålene i nedadgående retning hos ABG Sundal Collier.

H+H's kursmål er sænket til 120 kr. fra 146 kr., og Össurs er reduceret til 47 kr. fra 52 kr.

De to aktier henholdsvis stiger 2,7 pct. til 91,10 kr. og falder 0,6 pct. til 43,25 kr. ABG anbefaler "køb" af begge.

North Media-aktien stiger med 5,8 pct. til 43,90 kr., efter at selskabet har oplyst, at det sælger sine avisaktiviteter, der blandt andet indeholder Helsingør Dagblad, til Jysk Fynske Medier.

Salget forbedrer North Medias driftsresultat før renter og skat (EBIT) med cirka 15 mio. kr. i 2020, oplyser selskabet mandag.

- Avisudgivelse har været en del af kernen i North Media siden 1978, men markedet for udgivelse af aviser er blevet udfordret, og en konsolidering af markedet er efter vores opfattelse en god løsning, siger Kåre Wigh, der er ordførende direktør hos North Media, i en meddelelse.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.