Råstoffer

Råvarer: Amerikansk maj-olie løfter sig fra historisk bund

Prisen på den amerikanske råolie, WTI, stiger tirsdag morgen og har bevæget sig over nul efter at have været i negativ for første gang nogensinde, mens den internationale referenceolie, Brent, falder med omkring 1 pct.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i juni koster tirsdag morgen 25,39 dollar mod 26,67 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie til levering i maj handles samtidig i 1,43 dollar mod 10,83 dollar mandag eftermiddag.

Coronavirusset har hærget verden i en længere periode, og med rejserestriktioner og nedlukninger har olien været et stort offer.

Det har resulteret i voksende oliebeholdninger, samtidig med at pladsen er blevet sværere og sværere at finde - den væsentligste amerikanske opbevaringsplads i Oklahoma ventes nu at være fuld inden for få uger, skriver Reuters.

Oliemarkedet er nu ved at komme sig over chokket af olieprisens negative handelstal, som delvist skyldes, at kontrakterne for maj udløber tirsdag.

- Det enestående kollaps til minus 40 dollar i den amerikanske olie havde meget at gøre med udløbsdatoen for majkontrakten. Men samtidig afslører det store underliggende strukturmæssige problemer, idet lagerkapaciteten bliver fyldt op, og det vil hænge over de amerikanske oliepriser indtil, udbuddet holder igen, og oliebeskæringerne fra Opec+ begynder at virke, siger Jason Bordoff, som er direktør ved Centeret for Global Energipolitik ved Colombias Universitet, til Bloomberg.

Ifølge Reuters har Organisationen for Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, aftalt at beskære olieproduktionen med yderligere 9,7 mio. tønder per dag, men det vil ikke finde sted før maj, og reduktionen ses ikke som værende tilstrækkelig til at genoprette markedsbalancen.

Imens handles junikontrakten for WTI-olien, som har en handelsvolume på mere end 60 gange majkontrakten, til over 21 dollar per tønde, skriver Reuters.

Dog udtaler Warren Patterson, som er chefstrateg hos ING Bank i Singapore, til Bloomberg, at hvis der ikke ses en genopretning af olieefterspørgslen inden længe, så er det muligt, at junikontrakten kommer til at lide en lignende skæbne.

På andre dele af råvaremarkedet ses der fald i guld- og kobberpriserne.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1689,90 dollar mod 1691,05 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 5117,50 dollar mod 5176 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.