Karriere

Meyer-direktør kåret til årets ledertalent

Midt i coronakrisen, der har lammet store dele af den danske catering- og restaurationsbranche, modtager Carl Johan Paulsen fra Meyers Køkken en pris for sine lederevner.

Carl Johan Paulsen har været direktør i Meyers Køkken i 10 år - nu modtager han en lederpris fra Djøf. Foto: Morten Holtum.

Der har ikke været mere udfordrende tider end de sidste otte uger for direktøren i Meyers Køkken. Nu modtager Carl Johan Paulsen en talentpris for sin ledelse.

Det er Djøf, der står for kåringen af den 40-årige Carl Johan Paulsen, der har været direktør i Meyers Køkken de seneste 10 år.

»Jeg har stor virketrang, men er også optaget af at skabe forretninger, der vokser og skaber vækst over lang tid. Så det har været fantastisk for mig at være en del af Meyers, der på trods af at have eksisteret i 30 år, stadig ser sig selv som en ung virksomhed i fremdrift,« siger Carl Johan Paulsen.

Meyers Køkken er den del af Løgismose Meyers-koncernen, som står for catering både til events og frokost til virksomheder i Storkøbenhavn.

Derudover har han ansvaret for forpagtningen af restauranter, bl.a. Tårnet på Christiansborg, Ofelia i Skuespilhuset og Sult i Cinemateket.

Blå bog: Carl Johan Paulsen
  • 40 år gammel, født og opvokset nord for København i blandt andet Holte og Klampenborg.
  • Direktør i Meyers Køkken, der er en del af Løgismose Meyers.
  • Uddannet i statskundskab på Københavns Universitet og cand. merc. fra CBS i 2008.
  • Har tidligere blandt andet været salgsansvarlig og senere udviklingsdirektør i softwarestartuppen Herobase/Actimizer.
  • Privat bor Carl Johan Paulsen med Ann Sophie Hansen i Klampenborg. Han har to børn fra et tidligere ægteskab.
  • Coronakrisen har ramt alle dele af forretningen hårdt, betydet en hård opbremsning i omsætningen og hjemsendelse af stort set alle medarbejdere.

    »I vores cateringafdeling stod vi og så ind i et stort rundt nul i omsætning, da statsministeren i marts lukkede Danmark ned,« forklarer direktøren.

    Carl Johan Paulsen har en baggrund i statskundskab, men afsluttede sin uddannelse med en cand.merc. fra CBS. Han har bl.a. flere iværksættervirksomheder og en baggrund i IT og softwarebranchen på samvittigheden, inden han for 10 år siden kom til stillingen som direktør i Meyers Køkken.

    »Hans lederstil er kendetegnet ved et stort fokus på tillid til medarbejderne og en tro på, at beslutningerne træffes bedst tættest på medarbejderne. Det skaber motivation og frisætter kreativitet,« lyder det i motivationen fra Henrik Funder, formand for Djøf Privat.

    Hos komitéen bag udvælgelsen bliver der også lagt vægt på, at coronakrisen har været en særlig udfordring for Meyers Køkken, og at kreativitet og et entreprenant gen derfor har været afgørende.

    Selvom det er Djøf, der står for kåringen, er der ikke ret meget traditionel »djøf’er« over ham, erkender Carl Johan Paulsen.

    »Det ville være fedt, hvis jeg kunne give et lille bidrag til, at man kan se på djøf’ere som nogen, der kan være med til at skabe vækst og forretning,« siger han.

    BRANCHENYT
    Læs også