Karriere

Diego Maradona er død

Diego Maradona blev for få uger siden udskrevet fra hospitalet, hvor han blev opereret i hjernen. Han blev 60 år.

Den ikoniske argentinske fodboldspiller Diego Armando Maradona er død i en alder af 60 år.

Det oplyser det argentinske fodboldforbund såvel som Maradonas agent gennem mange år, Marias Morla.

»Du er for evigt i vore hjerter,« skriver det argentinske forbund på Twitter.

Flere argentinske og spanske medier henviser til "kilder i familien" og rapporterer, at dødsfaldet skyldtes et hjertestop.

Diego Maradona var - ud over at være en af verdens bedste fodboldspillere - også kendt for at være glad for at feste. I de tidligere 90'ere blev han flere gange testet positiv i narkotests og idømt karantæne.

En adfærd, Maradona fortsatte efter sit karrierestop i 1997, hvor han flere gange blev indlagt med helbredsproblemer som hjerteproblemer og overvægt. I begyndelsen af november i år - få dage efter sin 60-års fødselsdag - blev han opereret i hjernen for en blodansamling, og otte dage senere blev han udskrevet.

Herefter skulle han fortsætte ambulant behandling i den argentinske by Tigre, og skulle ifølge Maradonas egen læge også behandles for misbrugsproblemer.

Maradona blev kendt for "Guds hånd", da han under en VM-kvartfinale i 1986 scorede vindermålet over England med hånden, hvorefter han forklarede det kontroversielle mål med, at han scorede »lidt med hovedet og lidt med Guds hånd«.

Argentina gik videre i turneringen og endte som verdensmestre.

Efter sin spillerkarriere var Diego Maradona en overgang træner for et par argentinske klubber, men han nød aldrig nogen større succes som træner. 

BRANCHENYT
Læs også