Weekend

Morten Olsen om Maradona: »Øjnene fortalte os alle, at han var 1980’ernes konge«

Morten Olsen og Per Frimann spillede begge mod Diego Maradona, og de husker ham for noget helt særligt.

Maradona havde et godt øje til det danske landshold under VM i 1986. Han var så begejstret for den danske spilledragt, at han købte et helt sæt, som han bar i den argentinske VM-lejr. Foto: Privat

»Et stort og historisk forbillede på banen – men ikke en rollemodel uden for banen.«

Sådan lyder den korte beskrivelse fra den tidligere danske fodboldlandstræner Morten Olsen om argentinske Diego Maradona, der onsdag gik bort.

Som aktiv spillede Morten Olsen en enkelt gang mod Maradona, da argentineren spillede i FC Barcelona i midten af 1980’erne, og Morten Olsen husker oplevelsen tydeligt.

»Man kunne mærke, hvilken spiller han var. Øjnene fortalte os alle, at han var 80’ernes konge, der skabte fantastiske momenter. Han tiltrak tilskuere på stadion, og selvom han havde 10 andre holdkammerater, vandt han jo VM i 1986,« siger han.

»Hver generation har sin store fodboldspiller, og Maradona er blandt de allerstørste.«

En ny dimension

Det er Per Frimann, tidligere landsholdsspiller og nuværende ekspert hos Viasat, enig i. Han indrømmer, at han kneb en tåre, da han på BBC så nyheden om argentinerens død.

»Der er ingen som ham. Jeg er lidt rystet. Han levede på den forkerte side, var syg og havde et hårdt liv omgivet af mange forkerte mennesker. Overvægt, afvænning, svaghed og sårbarhed, han kæmpede hårdt, men han vil altid blive husket for at have givet en hel fodboldverden en ny dimension.«

Som Anderlecht-spiller havde Per Frimann fornøjelsen af at møde Maradona i åbningskampen på klubbens nye stadion i 1983.

»Han ankom med et helt slæng inklusive suspekte bodyguards, og det beskrev meget godt, hvad der foregik omkring ham. En særlig karakter, der med sine driblinger, hurtighed og drev med bolden var helt unik.«

BRANCHENYT
Læs også