Karriere

Vi frygter stress mere end noget andet

Der sidder en bekymring i mange af os for at havne hos en arbejdsgiver, der ikke tager stress alvorligt, mener konsulent.

Klimadagsordenen er væsentlig, og det samme er vores arbejdsgivers evne til at inkludere minoriteter. Men der er intet, der overgår vigtigheden af vores egen trivsel, når vi går på arbejde.

Det viser en analyse fra konsulenthuset Ballisager, som har spurgt 1500 danskere, både hvad de ønsker af deres arbejdsgiver, og hvad de oplever, at deres arbejdsgiver rent faktisk gør, når det handler om medarbejdertrivsel og CSR.

CSR står for corporate social responsibility eller virksomheders sociale ansvar.

Af analysen fremgår det, at danskerne i høj grad har et ønske om, at deres arbejdsgiver forebygger stress.

Faktisk overgår det både ønsket om, at virksomhederne agerer klimabevidst, inkluderer minoriteter, er på forkant med den teknologiske udvikling og tager medansvar for medarbejdernes fysiske helbred.

»Analysen viser, at der sidder en bekymring i mange af os for at havne hos en arbejdsgiver, der ikke tager stress alvorligt,« siger Morten Ballisager, direktør i konsulenthuset.

Han oplever, at virksomheder har forskellige holdninger til, hvorvidt det er et privat anliggende eller virksomhedernes ansvar at håndtere stress.

»Denne analyse afspejler, at mange jobsøgende søger mod virksomheder, der udviser en ansvarlighed i forhold til at håndtere stress. Det betyder også, at de virksomheder også vinder de dygtigste kandidater, hvorimod de andre både sidder med et moralsk og forretningsmæssigt problem,« siger Morten Ballisager.

Analysen viser samtidig et gab imellem, hvor meget medarbejderne ønsker, at en arbejdsgiver skal forebygge stress, og hvor meget de oplever, at stress bliver håndteret.

På den ene side svarer respondenterne i gennemsnit selv, at stresshåndtering i ”høj” og ”meget høj grad” er vigtig, men deres oplevelse er samtidig, at deres arbejdsgiver kun ”i nogen grad” rent faktisk forebygger stress.

»Stresshåndtering er det område, som virksomhederne underprioriterer allermest. Men det skal de passe på med, for mange kandidater sidder og holder øje med netop, hvad der bliver skrevet om stresshåndtering i de forskellige virksomheder, når de skal søge job.«

Brancher, der skiller sig negativt ud i forhold til at håndtere stress ifølge analysen, er blandt andet handel, transport og turisme.

BRANCHENYT
Læs også