Karriere

Er hippieledelse den nye kur mod arbejdslede?

Der skal mere til at holde på de ansatte og gøre dem glade, mener direktør, der har gjort plads til yoga og massage i arbejdstiden.

Virksomheden 21-5 har yoga på dagsordnen hver fredag for de ansatte. Foto: 21-5/Anders Køj

Hvorvidt og hvor meget ledere skal blande sig i deres ansattes ve og vel, har været en overvejelse hos flere virksomheder.

Motion, søvn, kost og psykisk velvære er led i Dong Energys nye sundhedsstrategi, og it-virksomheden Chili Security har indført træning i arbejdstiden to dage om ugen.

Virksomheden 21-5, der sælger ferieboliger i udlandet, har taget skridtet videre og indført både yoga, lektiecafé og massage på arbejdspladsen for at gøre den mere attraktiv for deres ansatte.

Det er ægteparret Laila Albæk Salem Køj og Anders Køj, der står bag 21-5. De var trætte af dårlig ledelse og opsat på at gøre det anderledes, da de forlod deres trygge job som ejendomsmæglere for at stifte egen virksomhed.

»Vi ville skabe en arbejdsplads, vi selv havde lyst til at arbejde på, hvis vi kom udefra. Der er rigtig meget mistillid på danske arbejdspladser, og det ville vi gerne undgå. Vores første kundeled er vores medarbejdere. Hvis de ikke er glade, er vores kunder det heller ikke,« siger Anders Køj, der er medstifter af 21-5.

I virksomheden 21-5 er der derfor gjort plads til, at de ansatte skal slappe af og være dem selv. Virksomheden får besøg af en massør hver onsdag, der er løbeklub to-tre gange om ugen og yoga hver fredag.

Derudover kan de ansatte også tage deres børn med på arbejdet til lektiecafé.

»Medarbejderne skal have sig selv med på arbejdet og ikke en arbejdsversion af sig selv. Langt de fleste af os har haft jobs, hvor man har sin 'arbejdsfrakke' på, når man går ind ad døren. Hos os kan man være så meget sig selv, som man vil,« siger Anders Køj.

Det er også mere end bare et fællesskab, man bliver en del af i 21-5, fortæller Anders Køj.

Det er en familie på arbejdspladsen, og derfor er det heller ikke alle, der passer ind, fortæller Anders Køj. Hvis virksomheden ansætter en, der ikke passer ind på holdet, bliver vedkommende hurtigt fyret.

»Vi skal føle tillid og være ærlige overfor hinanden. Det kan godt være, vi er lidt tossede, men det er vildt fedt. Det er måske lidt en type hippieledelse,« siger Anders Køj.

BRANCHENYT
Læs også