Karriere
0

Ni tegn på, at du er glad for at gå på arbejde

Danskerne er generelt glade for deres arbejde, men hvilke tegn er der på, at du er blandt dem, der har mest arbejdslyst?

Stolthed, faglig tilfredshed og en tilgængelig leder er nogle af de parametre, der giver høj arbejdslyst. Foto: Colourbox

Hvert år kortlægger fagforeningen Krifa danskernes arbejdslyst, deres såkaldte God Arbejdslyst Indeks. Heri har de skitseret ni tegn på, at man lider af høj arbejdslyst:

  1. Du oplever at være stolt af dit arbejde: Hvis du bare er helt vildt glad for at fortælle om dit arbejde, når du bliver spurgt om, hvad du laver, så er det et godt tegn. Stolthed over arbejdet har nemlig den stærkeste sammenhæng med arbejdslyst.

  2. Du finder faglig tilfredsstillelse i dit arbejde: Du får mere lyst til at arbejde, når du bliver udfordret og lykkes med dit arbejde.

  3. Du oplever dit arbejde som meningsfyldt: Du bruger dit arbejdsliv på noget som giver mening for dig - og andre.

  4. Du oplever, at du lykkes som menneske gennem dit arbejde: Arbejdslyst hænger sammen med vores identitet og generelle tilfredshed med tilværelsen.

  5. Du har en følelse af, at du gør fremskridt på dit arbejde: Du bliver gladere for at gå på arbejde, når du føler, du bliver dygtigere.

  6. Du har en følelse af at udrette noget på arbejdet: Det giver dig en god følelse at kunne strege ting ud på to-do listen.
  7. Du har en oplevelse af, at du udvikler dine kompetencer: Du føler, at dit arbejder bidrager til at udvikle dine kompetencer både fagligt og menneskeligt.
  8. Du oplever, at I på jeres arbejdsplads gør hinanden bedre fagligt: Oplevelsen af at udrette noget sammen med andre, at I som kolleger gør hinanden beder, er også noget der bidrager til din arbejdslyst.
  9. Du oplever, at ledelsens dør står åben: Hvis du oplever, at du altid kan gå lige ind på din nærmeste leders kontor, når du har brug for at få ting vendt, er det et godt tegn for abejdslysten.
BRANCHENYT
Læs også