Navne

Journalisten er tilbage bag lægens bord

Version 2.0: Han er kendt som hele Danmarks tv-læge fra "Lægens Bord". Nu er Peter Qvortrup Geisling aktuel med en ny særudgave af programmet på DR1.

Artiklens øverste billede
Journalist og læge Peter Qvortrup Geisling udgav i 2017 bogen "Naturen på recept", som handler om, hvordan man kan hente ro i naturen. Selv nyder han at fiske. Arkivfoto: Jens Panduro

Trænger du til en opdatering på corona-situationen, og har du spørgsmål om virussen eller myndighedernes anbefalinger?

Så kan du se med, når Peter Qvortrup Geisling og et panel af fagfolk guider danskerne igennem de seneste coronanyheder og svarer på seerspørgsmål i programmet ”Lægens Bord – Corona”, som for tiden bliver sendt på DR1.

Hvis programmets navn får en klokke til at ringe, er det ikke så sært. Peter Qvortrup Geisling begyndte i 1997 som vært på programmet ”Lægens Bord”. Siden da har han været ansat i DR og er blevet kendt som hele Danmarks tv-læge.

Jeg skal formidle ro, håb og fakta – det er de tre vigtigste ting. Jeg skal forsøge at tegne et reelt billede af, hvad vi står i.

Peter Qvortrup Geisling

Den 57-årige Peter Qvortrup Geisling er født i Vodskov nordøst for Aalborg. Han blev uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1992, og ved siden af medicinstudiet læste han en tillægsuddannelse ved Danmarks Journalisthøjskole, hvor han blev færdiguddannet i 1990.

Peter Qvortrup Geisling har siden 1997 været kendt som Danmarks tv-læge og DR's sundhedskorrespondent. I forbindelse med coronaudbruddet er han tilbage som vært i en særudgave af "Lægens Bord". Foto: DR

Hans faglige kombination har foruden ”Lægens Bord” ledt til, at han har givet råd i DR’s sundhedsprogram ”Ha’ det godt”, og at han har været studievært i programmerne ”Diagnose Søges” og ”Sundhedsmagasinet”. Derudover har han gennem årene udtalt sig om danskernes sundhed som DR’s sundhedskorrespondent.

Ro, håb og fakta

For tre år siden udgav Peter Qvortrup Geisling bogen ”Naturen på recept”, som handler om, hvordan man kan bruge naturen til at holde sit sind sundt – selv nyder han at fiske.

I 2010 fik han sammen med sin ekskæreste Christina Maria Jensen datteren Merle Maria Geisling.

Da ”Lægens Bord” rullede over skærmen fra 1997 til 2006, handlede programmet af gode grunde ikke om coronavirus. Det gør det nu, og indtil videre har Peter Qvortrup Geisling vendt situationen med bl.a. Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, og faglig direktør ved Statens Serum Institut, Kåre Mølbak.

»Jeg skal formidle ro, håb og fakta – det er de tre vigtigste ting. Jeg skal forsøge at tegne et reelt billede af, hvad vi står i. Jeg dyrker ikke skrækscenariet, men er heller ikke overdreven beroligende. Virkeligheden ligger et sted imellem,« har Peter Qvortrup Geisling udtalt til DR.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.