Økonomi

Donald Trump advarer om historisk aktiekrak

Om få dage sætter Donald Trump jagten ind på at genvinde verdens mest magtfulde embede.

USA's præsident Donald Trump advarer om konsekvenserne, hvis han ikke bliver genvalgt. Foto: AP/Alex Edelman

Donald Trump skruer nu op for skræmme-retorikken i jagten på at blive genvalgt som USA's præsident.

I et tweet til sine 61 mio. følgere skriver Donald Trump, at hvis nogen anden end ham overtager præsidentembedet, vil det føre til et finansielt krak, »som aldrig er set før.« Det skriver nyhedsmediet Bloomberg.

Der er kun få dage til, at Donald Trump officielt igangsætter den kampagne, der skal få ham genvalgt som præsident i 2020. Og hans tweet kan ifølge analytikere være et forvarsel om, hvad han især kommer til at fokusere på i sin kampagne: Økonomi.

Historisk set fylder økonomien meget i amerikanske vælgeres bevidsthed.

Donald Trump har flere gange påstået, at det amerikanske aktiemarked ville være 5.000-10.000 kurspoint højere, hvis den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ikke havde hævet renten fire gange i løbet af 2018.

Og havde Demokraterne vundet valget i 2016, ville aktiemarkedet være mindst 10.000 kurspoint lavere end nu, påstår Trump.

En ny analyse fra Macrotrends viser, at Dow Jones-indekset under Trumps præsidentperiode har klaret sig middelmådigt sammenlignet med under forgængere som Barack Obama og Bill Clinton.

Det har klaret sig en tand bedre end under republikanerne Ronald Regan og George H.W. Bush.

S&P 500-indekset, der er et indeks over de 500 største amerikanske virksomheder, var i begyndelsen af maj rekordhøjt, men er den seneste tid faldet kraftigt som følge af bekymringer over USA's handelskrig med Kina.

BRANCHENYT
Læs også