Serier

Pund svækkes efter Fitch sænker kreditvurdering af Storbritannien

Corona rammer verden

Pund svækkes mandag, efter at amerikanske Fitch fredag aften sænkede sin kreditvurdering af Storbritannien. Det skriver Bloomberg News.

Sent fredag aften gik der 1,2462 dollar per pund, mens prisen mandag morgen er faldet helt ned til 1,2318 dollar. I løbet af formiddagen er prisen dog kravlet op igen til 1,2390 dollar ved 11-tiden.

- Efter at pund sluttede sidste uge med at stige kraftigt, er det faldet tilbage sammen med euro denne morgen, siger valutastrateg Kit Juckes fra Société Généralé til Bloomberg News.

Han mener ikke, at den sænkede vurdering "har den store betydning" for valutaen:

- Storbritanniens aggressive finanspolitiske reaktion på pandemien kan alarmere modellerne, som driver vurderingerne, men det vil hjælpe økonomien med at overleve og endnu vigtigere hjælpe den med komme sig, når virusset er væk, lyder det fra valutastrategen.

Kreditvurderingsbureauet sænkede fredag aften sin vurdering af briterne til "AA-" fra tidligere "AA", efter at landets regering har åbnet op for pengepungen på grund af corona-pandemien.

Der er blevet igangsat krisestøtte til landets økonomi, som er ramt af virusudbruddet, og det påvirker de offentlige finanser negativt.

En del af grunden til den sænkede vurdering er også usikkerheden, som stadig hersker omkring situationen efter brexit. Udsigterne for kreditvurderingen fastholdes derfor på "negative".

Læs også
Top job