Økonomi

Vismænd: Tysk recession er uundgåelig

En dyb recession i Tyskland er uundgåelig i kølvandet på de massive konsekvenser af udbruddet af coronavirus, siger en gruppe økonomiske eksperter, der rådgiver den tyske regering, skriver Reuters.

Landets økonomi vil skrumpe signifikant i år, forudser Det Tyske Råd af Økonomiske Eksperter i en rapport. Hvor dybt, krisen kommer til at stikke, er endnu uvits, på grund af alle de ubekendte der er knyttet til konsekvenserne af pandemien.

Det er blandt andet restriktionerne på både sociale og økonomiske aktiviteter, der især vil tynge økonomien, skriver de økonomiske vismænd, der kommer med tre mulige udfald:

- I alle tre scenarier vil spredningen af coronavirus ende den spirende økonomiske genopretning, så en recession i første halvår af 2020 kommer til at være uundgåelig, skriver vismændene.

Det mest sandsynlige scenarie er, at den økonomiske situation bliver normaliseret hen over sommeren, som løber fra juni til september. Sker det, vil det tyske BNP ende med et fald på 2,8 pct. i år.

Til sammenligning faldt det tyske BNP i 2009 med 5,7 pct. i forbindelse med finanskrisen.

Det Økonomiske Råds mere dystre forudsigelser ser en længerevarende økonomisk nedtur gennem 2020 efterfulgt af en meget langsom genopretning. Det kunne blive en realitet, hvis myndighederne fastholder restriktioner over sommeren.

Bliver det udfaldet, anslår vismændene, at det tyske BNP vil falde med 4,5 pct. i år og blot stige med 1 pct. i 2021.

Læs også
Top job