Podcast

Elkongernes millionregning, familiekamp i Danfoss-dynastiet og tiåret for finanskrisen

Danfoss-familien er i fuld gang med at formulere en slags familieforfatning. Men under overfladen lurer en magtkamp i familien

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:36) Millonregningen efter elkongerne. Tirsdag nedskrev energiselskabet fra trekantsområdet, Ewii, for 100 millioner kroner på en række skrantende investeringer. De millioner, som tidligere topchef, Knud Steen Larsen, havde kastet efter trehjulede cykler og telemedicin har kostet kunderne dyrt. Den nye chef, Lars Bonderup Bjørn, ser ud til at have ryddet ud blandt de værste investeringer. Men kan vi undgå den slags møgsager i fremtiden?

(08:38) Familiekamp i Danmarks største industrivirksomhed. Danfoss-formand, Jørgen Mads Clausen, lægger i øjeblikket sidste hånd på en slags familieforfatning for livsværket Danfoss. Man vil skitsere et langvarigt værdigrunlag, som ligger fast, selv hvis familien en dag ikke længere sidder på magten. Men lige under overfladen lurer en magtkamp mellem de mange familiemedlemmer om det sønderjyske milliardselskab.

(18:50) Tiåret for finanskrisen. Hvor meget har vi egentlig lært? Har bankernes forretningsmorale ændret sig? Ikke så meget, synes svaret at være til begge spørgsmål. Bankerne er stadig gigantiske og lever i høj grad for lånte penge. Og forretningsmoralen virker nærmet mere flosset end nogensinde.

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen her.

Læs også
Top job