Podcast

Slagsmål mellem Danske Bank og Finanstilsynet, modedronningens imperium vakler og magtkamp i Grundfos-ledelsen

Man troede egentlig ikke, at ledelseskrisen i Danske Bank kunne blive værre. Men det blev den onsdag formiddag, da Finanstilsynet og direktør Jesper Berg afviste bankens bud på en topchef.

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:53) Slagsmålet mellem Finanstilsynet og Danske Bank. Onsdag formiddag meddelte Danske Bank, at Finanstilsynet havde afvist bestyrelsens kandidat til posten som topchef, den 40-årige Jacob Aarup-Andersen. Det var en historisk afgørelse, der efterlader bankens bestyrelsen og formand Ole Andersen flagrende i vinden. Ledelseskrisen i Danske Bank gik fra slem til værre.

(14:00) Modedronningen vakler. En arbejdsplads fyldt med ydmygelser, skældud og stress. En stribe arbejdsretslige sager og store erstatninger til tidligere ansatte. Og en lunefuld topleder, der er varm og kreativ den ene dag. Rasende og nådesløs dagen efter. Det er tilsyneladende hverdagen i Ilse Jakobsens modeimperium i Hornbæk. Det står klart efter en række artikler i Berlingske. Det er ledelse, når det er værst.

(23:45) Magtkamp i Grundfos’ topledelse. Den afgående formand i ejerfonden bag Grundfos, Jens Bager, smækker med døren. Med Bagers exit har tre ud af fire eksternt valgte bestyrelsesmedlemmer forladt fonden i utide. Det efterlader en af Danmarks største erhvervsfonde både amputeret og uden formandskab. Hvad er stridspunkterne, og hvad er næste skridt for en af landets største virksomheder?

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, erhvervskommentator Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen i din browser her.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS transportbranchen, hvor el fra vindkraft skal danne grundlag for nye brændselsformer til transportsektoren.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også