Serier

Hemmelige aflytninger i Hesalight-sag, ulandsbistand til Jack Ma og ATP's plettede image

Presset vokset på ATP-boss Christian Hyldahl, efter at det viser sig, at den australske forretningspartner,

Hesalight-stifteren i retten

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:46) "Jeg skal finde på et eller andet lort, Lars." Bagmandspolitiet har i al hemmelighed optaget samtaler mellem direktøren i det skandaliserede og nu konkursramte Hesalight, Lars Nørholt, og hans bogholder og barndomsven, Michael Norsker. Det er ikke småting, de to siger over telefonen i den spektakulære retssag om svindel, falskneri og momssvindel for millioner.

(12:34) Pandadiplomati og ulandsbistand til verdens rigeste. De danske embedsmænd har besluttet at pumpe omkring seks millioner skattekroner direkte ind i den kinesiske techgigant Alibaba, der ejes af milliardæren Jack Ma og kaldt det ”udviklingsbistand”. Det er reelt bare erhvervsstøtte forklædt som udviklingshjælp, lyder vurderingen.

(20:19) ATPs pletfrie image slår revner. Vores fælles sparegris, ATP, har delt seng med nogle tvivlsomme forretningspartnere i jagten på at score et højt afkast. Da ATP for nylig købte TDC var det sammen med det australske finanshus Macquarie, som nu er fedtet dybt ind i sagen om udbytteskat. Der hviler et helt særligt ansvar på ATP-boss Christian Hyldahl, fordi ATP repræsenterer alle danskernes penge. Det ansvar har han tilsyneladende ikke levet op til.

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen i din browser her.

Læs også
Top job