Podcast

Mærsk går i backgear, bankernes vingeskudte lobbychef og socialdemokratisk pamperi

Kan bankerne leve med at have en cheflobbyist, som er vingeskudt på troværdigheden? Næppe, lyder vurderingen i studiet.

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:55) Mærsk-koncernen sejler mod sorte tal. Omsætningen voksede, og der var sorte tal på bunden i årets første ni måneder i Mærsk. Men regnskabet afslører også, at shippingkoncernen i høj grad har droppet de store digitale armbevægelser. Det begynder at ligne et strategisk tilbagetog, lyder vurderingen.

(10:10) Bankernes vingeskudte lobbychef Ulrik Nødgaard. Kritikken hagler ned over direktøren i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard, da det nu viser sig, at han som direktør i Finanstilsynet tilbage i 2013 blev advaret indgående om den formodede hvidvask i Danske Banks estiske filial. Han kunne have stoppet skandalen for flere år siden, lyder kritikken. Kan bankerne leve med at have en cheflobbyist, som er vingeskudt på troværdigheden?

(19:37) Kramers gyldne håndtryk. 5.200.000 kroner. Så mange penge får den tidligere socialdemokratiske overborgmester i København, Jens Kramer Mikkelsen, med sig i hånden, efter at han blev fyret fra det offentlige byggeselskab By & Havn. Og nu viser det sig, at han smutter direkte over i en ledende stilling hos en københavnsk entreprenørgigant. Det lugter af pamperi og kammerateri.

I studiet: Kommentator Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen direkte her.

BRANCHENYT
Læs også