Podcast

Falck falder fra hinanden, ufortjent millionbonus i Carlsberg og "dead man walking" i Finanstilsynet

Alvoren af Falck-skandalen er først nu for ved at gå op for folk. Den detroniserede topchef, Allan Søgaard Larsen, kan reelt ende med at at være manden "der smadrede Falck efter 100 år", lyder vurderingen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:37) Topchefernes (ufortjente) lønhop. Adm. direktør i Novo, Lars Fruergaard Jørgensen, topper listen over de største lønstigninger blandt topcheferne i C25-indekset med noget nær en fordobling inklusiv bonus i løbet af to år. Han tjener 41,3 millioner kroner årligt. På andenpladsen har vi FLSmidth-chef Thomas Schultz, og på tredjepladsen finder vi Carlsberg-boss C'ees 't Hart, der i 2018 tjente i alt 52,5 mio. kr. Særligt Carlsberg-chefens lønpakke begynder at ligne en ”gavebod”, lyder vurderingen.

(11:30) Dead man walking. Det er reelt status for Finanstilsynets formand David Lando og resten af bestyrelsen, efter at regeringspartiet Venstre tirsdag eftermiddag undlod at give deres ubetingede opbakning til tilsynets bestyrelse. Den manglende opbakning kom efter, at Socialdemokratiet samme dag krævede hele bestyrelsen udskiftet ovenpå Danske Banks hvidvasksag. Tilliden er simpelthen væk, lød det fra landets største parti.

(18:49) »Det handler om hele Falcks eksistensberettigelse«. Alvoren af den ulovlige smædekampagne, som Falck gennemførte overfor konkurrenten Bios, er endnu ikke helt gået op for de fleste. Truslen om millionstore bøder, sagsanlæg og risikoen for at miste de lukrative offentlige kunder hænger som en sort skygge over virksomheden. Den detroniserede topchef Allan Søgaard Larsen kan faktisk ende med at være manden, »der smadrede Falck efter 100 år,« lyder det fra Finans’ virksomhedsredaktør.

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen her eller hent alle afsnit direkte i iTunes.

Læs også