Podcast

Dansk børshåb kæmper for livet, SAS-strejke og tre magtfulde organisationer uden topchef

Der var store armbevægelser, da direktør Martin Ferro-Thomsen gik på børsen med techselskabet Conferize i sommer 2017. Et halvt år efter er direktøren ude, aktiekursen bløder og selskabet famler efter en forretningsmodel.

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:40) Når opturen buldrer, kan ingen høre kritikerne skrige. En aktieemission fejlede fælt, og direktøren blev derfor fyret i det børsnoterede techselskab Conferize. Virksomheden omsatte for sølle 36.002 kr. sidste år, og havde et negativt cashflow på 18 mio. kr.. Det ligner panik før lukketid, og har man reelt en levedygtig forretning? Næppe, lyder vurderingen.   

(12:18) SAS-piloterne gør regning uden vært. Strejken blandt SAS-piloterne koster skønsmæssigt selskabet 50 mio. kr. dagligt, men piloterne får næppe deres ønskede lønhop. Også selvom de har stået model til flere års smalhals, efter flyselskabets nærdødsoplevelse i 2012. Hvis SAS' ledelse giver efter, er hele den økonomiske genopretning nemlig reelt i fare.

(21:08) Hvad har Dansk Industri, pensionsgiganten ATP og Danske Bank til fælles? Jo, de mangler alle sammen en topchef. Der er ledelsesvakuum på direktionsgangen i tre af de mest magtfulde organsationer i Danmark, men skibet ser ud til at sejle glimrende videre alligevel. Hvor afgørende er de højtbetalte topchefer egentlig? Samtidig tyder meget på, at samfundets højere krav til etik og moral indsnævrer feltet af kandidater til topposterne.

I studiet: Kommentator Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen her eller hent alle afsnit direkte i iTunes.

BRANCHENYT
Læs også