Politik

Skatteminister lover hård jagt på danske skatteunddragere

Skattevæsnet er godt rustet, hvis Paradise Papers viser danske lovovertrædelser, siger Karsten Lauritzen.

Skatteminister Karsten Lauritzen vil sørge for, at der bliver holdt godt øje med afsløringerne i Paradise Papers. Foto: Jens Dresling

Det danske skattevæsen er "vel rustet" og klar, hvis de lækkede dokumenter under navnet Paradise Papers kaster nyheder om potentielle lovovertrædelser i Danmark af sig. Det siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Ritzau.

- Det er naturligvis sørgeligt, at endnu et læk viser, at der er nogle, der skjuler en masse penge i skattely-lande. Det er ikke det samme som, at det er ulovligt. Det må undersøges, siger han.

- Der er den gode nyhed, at skattevæsnet står vel rustet til at håndtere de oplysninger og komme efter dem, der ulovligt har unddraget sig skat.

Ministeren siger, at skattevæsnet generelt har nogle "udfordringer", men fremhæver indsatsen mod grænseoverskridende skatteunddragelse som effektiv.

- I forhold til det konkrete følger vi med i de oplysninger, der bliver lækket. Det må undersøges nærmere, om det kan føre til, at man skal komme efter nogen, der skulle have betalt skat i Danmark, men ikke har gjort det.

Hjælpeorganisationen Oxfarm Ibis har rejst kritikken, at der i dag er så lidt gennemsigtighed, at forbrugere ikke har en chance for at straffe selskaber, hvis de synes, de handler amoralsk.

Den kritik vil Karsten Lauritzen gerne medgive:

- Det (gennemsigtighed) er der ikke i dag. Det kommer der til at være i de kommende år som følge af de internationale aftaler, der er indgået, siger han.

- Blandt andet den aftale, der træder i kraft næste år, som handler om, at man kan se, hvad alle globale selskaber har betalt i alle lande.

Læs også