Politik

Danske industrigiganter sætter tidligere topminister for enden af bestyrelsesbordet

Bendt Bendtsen bliver ny bestyrelsesformand i interesseorganisationen Synergi, når han til maj vender hjem fra Bruxelles. Bag organisationen står danske industrivirksomheder som bl.a. Danfoss, Grundfos og Velux.

Bendt Bendtsen (tv.) bliver ny bestyrelsesformand i interesseorganisationen Synergi. Her ses han give en hånd med ved de konservatives valgkamp op til folketingsvalget i 2015. Til højre ses partiformand Søren Pape Poulsen og Brian Mikkelsen. Foto: Stine Bidstrup

Når tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) inden længe forlader Europa-Parlamentet og vender hjem til Danmark, står der en ledig bestyrelsespost klar til ham i den energipolitiske interesseorganisation Synergi.

Det oplyser Synergi i en pressemeddelelse. Bag interesseorganisationen står de fire industrigiganter Danfoss, Grundfos, Rockwool og Velux samt Dansk Energirådgivning og Boligselskabet Sjælland.

»Vi er meget glade for, at Synergi har kunnet tiltrække en så stærk profil som Bendt Bendtsen. Han kan styrke diskussionen herhjemme om vigtigheden af en meget ambitiøs energi- og klimapolitik, og hvordan vi bruger den energi, vi producerer, klogere og mere effektivt,« siger koncernchef i Danfoss, Kim Fausing.

Bendt Bendtsen, der netop er fyldt 65 år, forlod dansk politik i 2009 til fordel for en karriere i Bruxelles.

Inden da var han gennem en årrække formand for Det Konservative Folkeparti og mangeårige topminister i Anders Fogh Rasmussens (V) VK-regering. Han meddelte allerede i 2017, at han ikke genopstiller til europaparlamentsvalget, der skal afholdes den 26. maj.

Netop energipolitikken ser ud til at blive omdrejningspunktet for Bendt Bendtsens fremtidige virke. Tilbage i november fortalte Bendt Bendtsen, at han planlægger at starte sit eget lobbybureau, når han vender hjem til Danmark.

»Jeg starter mit eget konsulentfirma hjemme på Fyn 1. juni. Det skal konsultere små og mellemstore virksomheder i public affairs, blandt andet omkring grøn omstilling,« lød det dengang.

Bendt Bendtsen, der er uddannet politibetjent, startede sin politiske karriere i Odense Byråd i slutningen af 1980’erne.

I 1994 blev han valgt ind i Folketinget og sad som økonomi- og erhvervsminister fra 2001 og frem til 2008. Her overlod han både formandsposten i Det Konservative Folkeparti og sin ministerpost til Lene Espersen.

BRANCHENYT
Læs også