Politik
BREAKING

»Væmmeligt« sagt: Donald Trump er ikke tilfreds med Mette Frederiksen

Det var upassende af Mette Frederiksen at kalde Trumps snak om et køb af Grønland for absurd, siger Donald Trump nu.

Trumps kommentarer blev leveret ved en kort pressebriefing foran Det Hvide Hus. Arkivfoto: Jonathan Ernst/Reuters

I halen på nattens aflysning af et ellers planlagt statsbesøg til Danmark har USA's præsident Donald Trump onsdag aften atter udtalt sig om Danmark og statsminister Mette Frederiksen.

Denne gang sker det med henvisning til, at Mette Frederiksen har kaldt Trumps forslag om at købe Grønland for en absurd diskussion.

Den udmelding kalder Trump nu for »upassende« og »uvenlig« og decideret »nasty« - altså væmmelig.

Trumps kommentarer blev leveret ved en kort pressebriefing foran Det Hvide Hus. Her uddybede han, at Frederiksens kommentar tilsyneladende blev den direkte årsag til aflysningen.

»Sådan taler man ikke til USA,« gjorde Trump det klart foran de fremmødte journalister.

Trump henviser med sine udtalelser til en kommentar, som Mette Frederiksen leverede søndag, mens hun opholdt sig på Grønland sammen med landsstyreformand Kim Kielsen.

»Det er en absurd diskussion, og Kim Kielsen har selvfølgelig gjort det klart, at Grønland ikke er til salg, og så stopper snakken med det. Til gengæld er der rigtig meget andet, vi gerne vil snakke med den amerikanske præsident om,« lød det dengang fra Mette Frederiksen ifølge DR.

»Det var ikke en særligt venlig måde at sige det på. De kunne bare have sagt nej til mig,« lød det onsdag fra Trump:

»Alt, de skulle have gjort, var at sige, at det vil vi egentlig ikke. Lad vær med at sige, hvor absurd en ide det er.«

Statsminister Mette Frederiksen kommenterede selv på det aflyste statsbesøg tidligere onsdag. Det skete ved et pressemøde med både dansk og international presse i massivt opbud.

»Det var med ærgrelse og overraskelse, at jeg modtog nyheden om, at Trump havde aflyst sit statsbesøg. Jeg havde set frem til det, og forberedelserne var godt undervejs. Det var en mulighed for at fejre Danmarks tætte forhold til USA, som forbliver en af vores tætteste allierede. Jeg så frem til en dialog,« forklarede statsministeren ved den lejlighed.

Læs også