Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk Erhverv: En ny nedlukning vil være katastrofal for vores økonomi

Det er vigtigere end nogensinde, at vi alle holder afstand, lyder det fra Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen.

Corona rammer verden
Aalborg kommune har fået lavet gule striber i gågaderne for at få folk til at holde afstandI dette tilfælde, hvor smittetallet stiger flere steder i landet, er det ifølge Dansk Erhverv endnu vigtigere, at den adfærd, som stopper smitten, bliver fastholdt. Foto: René Schütze

Genåbningen af det danske samfund er under pres, og det kan få store økonomiske konsekvenser, hvis det viser sig, at en ny nedlukning af samfundet bliver nødvendig.

Det siger Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen, som opfordrer alle til at udvise ansvarlighed og overholde retningslinjerne, så situationen fortsat er under kontrol.

»Ændres vores adfærd til det uhensigtsmæssige, kan politikerne blive tvunget til at lukke landet ned igen. Det vil være katastrofalt for vores økonomi – og ikke mindst risikerer vi at gamble med folkesundheden,« siger Brian Mikkelsen.

Dansk Erhverv har tidligere meldt ud, at man mener, at samfundet skal »åbne så meget op, så hurtigt som det er muligt«, men med det forbehold, at sundhedsmyndighederne skal diktere, hvor langt det er sikkert at gå.

Som situationen er nu, hvor smittetallet stiger flere steder i landet, er det ifølge Dansk Erhverv endnu vigtigere, at den adfærd, som stopper smitten, bliver fastholdt.

»Vi er så langt fra ude af farezonen endnu, og det er vigtigere end nogensinde, at vi alle holder afstand, spritter hænderne og overflader af, bærer maske, hvor der opfordres til dette. Hvis vi glemmer de gode takter og adfærd derhjemme og i det offentlige rum, så risikerer vi at skulle starte forfra – og dermed taber vi det hele på gulvet, hvilket ingen kan være tjent med,« siger Brian Mikkelsen og fremhæver samtidig, at erhvervslivet gennem diverse tiltag har gjort sit for at hjælpe handlende med at huske på at spritte af og holde afstand.

Der har bl.a. været opsat holdere med håndsprit ved indgangen til butikker og supermarkeder, og på gulvet er der linjer, der minder kunderne om at holde afstand til hinanden.

Fredag meldte Sundheds- og Ældreministeriet ud, at der vil blive foretaget en række skærpelser i Aarhus Kommune, som er relativt hårdt ramt af coronavirussen. Herunder er en anbefaling om at "begrænse trængslen i detailhandlen og skærpe andre smitteforebyggende tiltag i forbindelse med indkøb".

Det seneste døgn er der konstateret 136 nye tilfælde med coronavirus i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også