Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Mette Frederiksen: »Vi er ikke igennem den økonomiske krise endnu« 

Sådan lyder meldingen fra statsminister Mette Frederiksen lørdag på et pressemøde.

Corona rammer verden
Arkivfoto

Danmarks økonomi er hårdt ramt af coronakrisen, som fortsat tvinger flere virksomheder til at holde lukket og sende medarbejdere hjem.

Det fastslår statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde lørdag.

Ifølge statsministeren er særligt Danmarks BNP og eksport hårdt ramt af den aktuelle krise.

»Vi er ikke igennem den økonomiske krise endnu. Vi står fortsat midt i den,« siger Mette Frederiksen på pressemødet og understreger, at det stigende antal smittede med covid-19 i Danmark kræver handling og udskydelse af del af genåbningsfase 4.

Danmarks Statistik skønner, at det danske bruttonationalprodukt (bnp) er faldet med 7,4 procent i andet kvartal i forhold til første kvartal som følge af coronakrisen. Ligesom dansk eksport er hårdt ramt.

»Vi står med et fald i bnp på 7,4 procent. Det er tre gange større end det største fald under finanskrisen. Mange danskere har allerede mistet arbejdet, og vi ved, hvor ondt det gør,« siger statsministeren.

Samtidig er der ifølge Mette Frederiksen allerede fremgang at spore i dansk økonomi som følge af Folketingets hjælpepakker, der har holdt virksomheder ovenvande under krisen, og brede politiske aftaler, der ifølge statsministeren er med til at søtte landets økonomi.

»Trods de positive tegn vil efteråret og hele 2020 være præget af coronakrisen. Det vil afspejle sig i regeringens forslag til Finansloven. Der er behov for at investere og genoprette økonomien for at bringes os gennem krisen. Derfor kigger vi også allerede nu på, hvordan vi kan stabilisere den hjemlige økonomi og støtte eksportvirksomheder, der kan få det svært,« siger Mette Frederiksen og understreger, at der vil »blive behov for at prioritere hårdt« i den kommende finanslov.

Sent fredag blev Folketingets partier enige om en aftale om fase fire af genåbningen af Danmark. Den betyder blandt andet, at seksdagesreglen for turister i Danmark ophæves, samt at caféer og barer må holde åbent til klokken 02.00 i stedet for som hidtil at skulle lukke ved midnat. Læs mere om aftalen her.

BRANCHENYT
Læs også