Serier

Britiske Next fortsætter de positive takter fra Zara og H&M

Corona rammer verden
Arkivfoto: Stine Bidstrup.

Den britiske modetøjsforhandler Next har hævet sine forventninger for anden gang siden coronavirusudbruddet lukkede selskabets butikker, og dermed slutter det sig til modetøjsdetailkæderne Zara og H&M, der også har leveret opløftende salgs- og regnskabstal de seneste dage.

Det skriver Bloomberg News.

Next venter nu et resultat før skat på 300 mio. pund sammenlignet med den tidligere prognose, hvor midtpunktet var 195 mio. pund. Selskabet har hævet sin prognose to gange, siden pandemien var på sit højeste.

Salget har under pandemien været mere modstandsdygtigt end forventet, idet det kølige vejr i august ifølge Next har tilskyndet til køb af tungere efterårstøj.

Det samlede salg er landet på 1,36 mia. pund i første halvår, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 1,57 mia. pund. Den justerede indtjening før skat er dykket 97 pct. til 9 mio. pund, hvor analytikerne ventede 18,1 mio. pund.

Resultaterne er dog lidt over finanshuset RBC’s estimater drevet af onlineforretningen.

Next er også kommet med salgstal for fuldt prissatte varer i de seneste syv uger, hvor det er blevet til en vækst på 4 pct., hvilket RBC mener bør blive taget positivt op af markedet.

Next-aktien åbner med en stigning på 2,8 pct. i 6344 pence.

BRANCHENYT
Læs også